MAE: Un roman a murit, iar altul a fost grav ranit in atacul terorist de la Kabul

PNL

Un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a murit, iar altul a fost grav ranit in urma atacului terorist care a avut loc in noaptea de luni spre marti, la Kabul, in Afganistan, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, informeaza AGERPRES.

“In cursul noptii de 2 spre 3 septembrie, in cadrul campusului in care isi desfasoara activitatea Ambasada Romaniei la Kabul a avut loc un atac terorist indreptat impotriva cetatenilor straini. In urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a decedat, iar altul a fost grav ranit”, se precizeaza intr-un comunicat al MAE, transmis AGERPRES.

Cetateanul roman ranit urmeaza sa fie transferat cat de curand posibil in Europa, in functie de evolutia starii de sanatate, pentru a beneficia de asistenta medicala de specialitate, precizeaza ministerul roman.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Manescu, a avut o convorbire telefonica cu seful misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul si ramane in legatura permanenta pentru acordarea sprijinului necesar, arata sursa citata.

MAE precizeaza ca atat seful misiunii diplomatice, cat si seful echipei de paza din cadrul ambasadei au fost evacuati intr-o baza militara din apropiere, fiind in afara oricarui pericol.

Reprezentantul Ambasadei Romaniei la Kabul ramane in contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe si cu toate autoritatile competente in vederea repatrierii trupului neinsufletit, precum si a transferului, in conditii de siguranta, a cetateanului roman ranit.

Ministerul Afacerilor Externe condamna in termenii cei mai fermi atacul terorist si reitereaza sprijinul Romaniei in lupta impotriva terorismului, in toate formele sale de manifestare.

MAE transmite condoleante familiei romanului mort.

Un atentat sinucigas, revendicat de talibani, a avut loc in centrul capitalei afgane Kabul, la scurt timp dupa o intalnire intre presedintele Ashraf Ghani si emisarul american Zalmay Khalilzad dedicata proiectului de acord de pace cu insurgentii afgani, dupa cum a transmis AFP.

Atacul a survenit intr-un moment in care la televiziunea afgana era difuzat un interviu cu Zalmay Khalilzad, in care acesta a vorbit despre un posibil viitor acord de pace cu talibanii.

Marti dimineata, Ministerul de Interne al Afganistanului anunta ca numarul mortilor in urma atacului cu masina-capcana revendicat de talibani si care a vizat o tabara locuita de straini la Kabul a urcat la 16, potrivit dpa. Alte circa 120 de persoane au fost ranite in atac, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Cel putin 400 de cetateni straini au fost salvati si transferati intr-un loc sigur de politia afgana.

Zalmay Khalilzad, fost ambasador american in Irak si Afganistan, de origine afgana, a sosit duminica seara la Kabul. El a avut o intrevedere cu Ashraf Ghani pentru a-i prezenta rezultatele celei de-a noua runde de negocieri cu talibanii, incheiata de curand la Doha.

Cel putin 193 de oameni au fost ucisi si 897 au fost raniti in atacuri care au avut loc la Kabul de la inceputul anului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1