MAI: 1.891 de persoane, transportate la spital cu elicopterele in primul semestru

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

smurd-elicopterPilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne au efectuat, in primul semestru al acestui an, aproape 5.000 de ore de zbor, cele mai multe misiuni fiind realizate de elicopterele special echipate pentru transportul si salvarea pacientilor (SMURD). In urma misiunilor aeronavelor SMURD, au fost transportate, in aceasta perioada, la unitati medicale pentru ingrijiri de urgenta 1.891 de persoane aflate in situatii de risc, informeaza AGERPRES.

Acest bilant al MAI a fost facut public in contextul Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

Cu aceasta ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a multumit intregului personal al Inspectoratului General de Aviatie pentru rezultatele obtinute in activitate si i-a felicitat pentru profesionalismul si responsabilitatea dovedite in misiunile desfasurate.

”O pondere importanta din activitatea Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne o reprezinta si misiunile de sprijin aerian pentru structurile operative ale MAI, fiind executate aproape 300 de ore de zbor in sprijinul Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei Romane, Directiei Generale Anticoruptie si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

O componenta importanta a activitatii Inspectoratului General de Aviatie al MAI a reprezentat-o, in aceasta perioada, participarea la misiunile internationale din Grecia, la solicitarea FRONTEX. Elicopterele MAI de tip EC 135 au executat peste 260 de ore de zbor in aceste misiuni de supraveghere a Marii Mediteraneene, in contextul combaterii migratiei ilegale”, se arata intr-un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole