MAI a publicat anuntul de organizare a unei licitatii pentru autovehicule, in valoare de peste 100 milioane lei

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va achizitiona anul acesta, prin licitatie publica, autospeciale in valoare de peste 100 de milioane lei pentru structurile sale, informeaza un comunicat al institutiei, transmis duminica AGERPRES.

Potrivit sursei citate, MAI a inceput procedura de achizitie de autospeciale si pe 16 martie a fost publicat in SEAP anuntul de organizare a licitatiei in vederea incheieri unui acord-cadru de furnizare de autovehicule cu dotari specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze si motociclete.

„Pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule mentionate in anuntul de organizare a licitatiei publice se vor incheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare 30.11.2018. Avand in vedere suma de bani disponibila, urmeaza sa fie achizitionate cel putin 700 de masini de politie, 140 de autovehicule de interventie si patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativa, 35 de autospeciale de transport retinuti, 35 de motociclete cu dotari specifice muncii de politie, 90 de autovehicule pentru munca specifica Politiei de Frontiera”, se precizeaza in comunicat.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 mai si data limita de evaluare a ofertelor este 31 august. Durata acordului este de sase luni, iar valoarea este cuprinsa intre 85.394.316,96 si 100.818.781,75 lei, fara TVA.

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Repartizarea pe loturi s-a facut in functie de ponderea deficitului si necesarul structurii, starea tehnica si vechimea parcului auto, precum si prioritatile de dotare ale structurilor cu atributii de combatere a infractionalitatii economico-financiare sau judiciare (in special a celor care vin in contact direct cu cetateanul), a asigurarii mobilitatii structurilor cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice, mentioneaza sursa citata.

Conform aceleiasi surse, din totalul vehiculelor prevazute in tabelele de inzestrare ale structurilor MAI, in prezent sunt asigurate 53,7% mijloace transport, dintre acestea 25% avand o vechime de exploatare intre cinci si 10 ani.

„Prin aceasta achizitie, MAI incepe practic demersurile din acest an pentru imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajati, alte investitii urmand sa se faca in echipamente de protectie sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de politie”, se mai arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole