MAI: Atentionam cetatenii ca urmeaza o perioada cu vreme severa. Conducatorii auto sa se intereseze din timp asupra conditiilor de trafic

home camp2
home camp2
home camp2

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie incepand de duminica, 29 octombrie a.c., ora 10.00 pana luni, 30 octombrie, ora 23.00 se va inregistra vant puternic si ninsori viscolite pentru toate zonele montane.

Totodata, ANM a emis o avertizare cod galben de vant intens, disconfort termic, precipitatii mixte in nord, nord-vest si centru pentru acelasi intervalul de timp.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, politie si jandarmerie din zonele vizate de avertizari sunt pregatite sa intervina in orice moment in sprijinul comunitatilor.

Conducerea MAI a solicitat in aceasta dimineata prefectilor din judetele vizate de atentionarile meteo de vreme severa sa activeze comitetele pentru situatii de urgenta, asigurand permanenta la comanda judetului.

Ministerul Afacerilor Interne recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a porni la drum, sa se intereseze asupra conditiilor meteo si rutiere din zona traseului pe care vor sa-l parcurga si sa respecte semnalizarea rutiera din zona respectiva sau a politistilor prezenti la fata locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundatii, recomandam persoanelor sa descarce aplicatia DSU.

Din cauza conditiilor meteo, DN7C- Transfagarasan se inchide de astazi, 28 octombrie, incepand cu ora 15.00.

La aceasta ora, se actioneaza cu un utilaj de deszapezire pentru deblocarea a 12 masini aflate in zona Balea Lac pe DN7C pentru a le conduce pe DN 1. Persoanele din masini sunt in afara oricarui pericol.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul National de Conducere Integrata care monitorizeaza orice situatie de urgenta pentru ca interventiile din teren sa se desfasoare in conditii optime.

Ministrul afacerilor interne este permanent informat de evolutia situatiei din tara.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *