MAI GREU – Maramureșul, județ dificil din punct de vedere al cadastrului (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Județul Maramureș, din punct de vedere al cadastrului, este un județ dificil. Ovidiu Ștefan, directorul OCPI Maramureș spune că tocmai din această cauză se găsesc foarte greu prestatori de servicii de acest gen. Și totuși, anul 2022 aduce prima localitate din județ unde avem cadastrare făcută în totalitate, iar în acest an vom avea mai multe localități unde cadastrarea va fi finalizată ca la carte.

Într-un top realizat la nivel național, OCPI Maramureș se află în top 20, însă conducerea OCPI Maramureș vine și spune că în fața județului nostru sunt județe unde cadastrarea se face mult mai ușor datorită particularităților reliefului, printre altele.

„Cifrele nu spun foarte multe. Dar trebuie să vedem că în fața noastră sunt județe din zona de câmpie, unde altfel se pune problema în ceea ce privește cadastrarea imobilelor atât din intravilan, dar mai ales din extravilan, unde imobilele au formă regulată, nu formă neregulată ca la noi, unde proprietățile nu prea sunt ținute, în sensul că sunt cedate loturile de teren pentru asociații care lucrează terenul la grămadă. Nu ca la noi, unde fiecare cetățean își folosește proprietatea în cea mai mare parte pe vechiul amplasament. Peste 70% din județ este ocupat de forma de dealuri și munți, în care mare parte avem zonă necooperativizată, mare parte cu terenuri cu formă neregulată, pe care cetățenii le folosesc din moși-strămoși. Maramureșul este și o zonă în care, datorită condițiilor grele de realizare a cadastrului sistematic, nu găsim prestatori pentru realizarea acestor servicii. Maramureșul are o zonă cu relief accentuat, la care se adaugă și existența cărții funciare vechi, de care trebuie ținut cont. Ori în zona de Regat, România veche, nu este cazul de așa ceva”, spune Ovidiu Ștefan, directorul OCPI Maramureș.

Mai multe în videoul de mai jos

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole