MAI implementeaza un serviciu administrativ informatic pentru cetateni si mediul de afaceri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

calculatorMinisterul Afacerilor Interne (MAI) dezvolta, un serviciu administrativ informatic care asigura interoperabilitatea sistemelor informatice folosite de catre institutiile prefectului pentru eliberarea apostilei, prin intermediul unei baze de date centralizate a MAI, actualizata in timp real, prin operationalizarea unui sistem TIC eficace si securizat de verificare a apostilelor eliberate precum si prin dezvoltarea competentelor profesionale ale persoanelor responsabile cu gestionarea bazei de date si cu operarea inregistrarilor.

Noul serviciu public ofera posibilitatea consultarii in timp real prin mijloace electronice a bazei de date centralizate si verificarii autenticitatii apostilelor eliberate de cele 42 institutii ale prefectului pentru actele oficiale administrative, in conformitate cu obligatiile internationale asumate de Romania prin aderarea la Conventia cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961. Verificarea se poate face accesand pagina de internet www.apostila.mai.gov.ro.

De rezultatele proiectului vor beneficia, in primul rand, persoanele interesate sa verifice autenticitatea unei apostile emise de statul roman (angajatori, mediu de afaceri, autoritati si institutii publice, institutii de invatamant etc din cele 108 state semnatare ale Conventiei de la Haga), in contextul globalizarii pietei fortei de munca si a liberei circulatii a persoanelor si serviciilor. Totodata, beneficiari ai implementarii proiectului vor fi si cele 42 de institutii ale prefectului care vor efectua inregistrarile in baza de date centralizata sau care vor dori sa obtina informatii despre alte apostile eliberate in Romania, prin 95 de angajati ai acestora si ai MAI care au fost instruiti pentru a opera sistemul.

Proiectul are o valoare totala de 2.039.818,61 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 1.645.015,01 lei. Proiectul se implementeaza in municipiul Bucuresti si in toate municipiile resedinta de judet, la sediul M.A.I. si la sediile institutiilor prefectului, pe o durata de 23 luni, respectiv, pana la data de 07 iunie 2015.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2