MAI: In perioada de Paste si 1 Mai au fost date sanctiuni de 14 milioane de lei

Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii au dat in perioada sarbatorilor de Paste si de 1 Mai sanctiuni in valoare totala de 14 milioane de lei, peste 20.000 din numarul total de amenzi fiind pentru incalcari ale legislatiei rutiere, a anuntat, joi, Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presa, informeaza AGERPRES.

Peste 22.000 de angajati ai MAI au fost la datorie in minivacanta de Paste si 1 Mai, se arata in comunicatul citat, precizandu-se ca in aceasta perioada nu au fost inregistrate evenimente deosebite care sa afecteze ordinea publica, iar numarul accidentelor rutiere a scazut semnificativ.

Politistii au actionat pentru prevenirea faptelor antisociale si asigurarea interventiilor rapide in situatii de urgenta.

Pompierii au intervenit la peste 8.000 de solicitari, majoritatea – aproape 6.600 – pentru acordarea de asistenta medicala de urgenta.

De asemenea, s-a actionat pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul in spatii deschise (incendii de vegetatie) si cosuri de fum necuratate sau defecte.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al MAI au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane.

In perioada sarbatorilor au fost sesizate aproape 4.500 de infractiuni. Pentru cele aproape 44.000 de contraventii constatate au fost aplicate sanctiuni in valoare de aproape 14.000.000 de lei.

Politistii au avut, totodata, actiuni de prevenire a accidentelor rutiere, misiunile fiind efectuate in special pe cele mai circulate drumuri.

Pentru incalcarea legislatiei rutiere au fost aplicate peste 20.000 de sanctiuni, dintre care aproximativ 7.400 pentru depasirea limitei legale de viteza si 229 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate cu 24% mai putine accidente, iar scaderea fata de anul 2016 este de aproape 40%.

Jandarmeria Romana a desfasurat peste 12.000 de misiuni de mentinere si asigurare a ordinii publice, jandarmii montani intervenind si pentru salvarea a 10 persoane.

De asemenea, jandarmii intervin in judetul Calarasi in misiuni in sprijinul oamenilor ale caror gospodarii au fost afectate de fenomenele meteorologice severe, ajutand la reconstructia imobilelor.

In aceasta perioada, peste 880.000 de persoane au intrat in Romania, iar aproape un milion au iesit din tara.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole