Mai mult de o treime din pacientii cu cancer in metastaza continua sa lucreze

PNL

cancer-tratament-celule-canceroaseMai mult de o treime din pacientii cu cancer in metastaza si-au continuat activitatea, aceasta decizie a lor fiind semnificativ influentata de gestionarea simptomelor, indiferent de tipul de cancer sau de tratamentul urmat, au constatat oameni de stiinta de la Universitatea Wisconsin (SUA), informeaza AGERPRES.

Intr-un studiu citat de UPI, acestia mentioneaza ca o concentrare pe controlarea simptomelor poate ajuta la cresterea numarului bolnavilor care continua sa duca o viata normala in timp ce lupta cu boala.

“Pentru pacientii cu cancer in metastaza o atentie deosebita este acordata evenimentelor din jurul diagnosticului initial al bolii si problemelor legate de sfarsitul vietii”. Dar “intre recidiva cancerului si sfarsitul vietii, acesti pacienti incearca sa isi traiasca viata cotidiana si sunt o serie de chestiuni unice de supravietuire care se petrec in acest timp si care au fost trecute cu vederea de cercetatori”, a explicat Amye Tevaarwerk, cercetator la Universitatea Wisconsin.

Cercetatorii au analizat 668 de pacienti cu cancer in metastaza care se afla inca la varsta la care pot lucra si au descoperit ca 35% dintre acestia lucreaza inca la program complet, iar 45% au incetat lucrul din cauza maladiei.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1