Mai multe cazuri de COVID-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de sub Munte. Igiena precară și saloanele insalubre au dus la îmbolnăvirea pacienților

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La ultimele testări periodice efectuate în centrele sociale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Sănătate Publică Maramureș a depistat mai multe cazuri de infectări cu COVID-19 în rândul beneficiarilor din Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de sub Munte. Numai miercuri au fost depistate aici, 17 persoane care au noul coronavirus.

Conform comunicatului transmis de Consiliul Județean Maramureș, ancheta epidemiologică și concluziile controlului efectuat de specialiștii DSP Maramureș evidențiază carențe majore privind starea de igienă și condițiile de securitate sanitară în spațiile de locuit, în grupurile sociale și încăperile utilizate în scop educativ sau cu activități de recuperare. Șeful administrației județene a subliniat faptul că această stare de fapt este inacceptabilă și nu poate fi tolerată, instituția județeană alocând fondurile solicitate pentru achiziționarea materialelor necesare gestionării crizei sanitare și asigurării standardelor de igienă prevăzute de reglementările în vigoare.

Carențele organizatorice constatate de inspectorii sanitari, neinstruirea personalului privind modul de utilizare corectă a materialelor și folosirea unor proceduri de lucru neconforme sunt aspecte cu consecințe deosebit de grave pe fondul actualei crize epidemiologice generate de noul coronavirus. Raportul de control al Direcției de Sănătate Publică Maramureș a fost analizat de conducerea executivă a Consiliului județean, fiind dispuse măsuri imediate pentru înlăturarea neregulilor constatate, o primă decizie fiind elaborarea și aplicarea de noi proceduri și protocoale de lucru, reglementări stabilite de specialiștii DSP Maramureș.

”Dacă în urma evaluărilor efectuate vor rezulta elemente certe care confirmă aplicarea unui management defectuos la CIA Poieni dar și în alte centre sociale din județ, echipa managerială a DGASPC Maramureș va răspunde administrativ pentru situația existentă în instituție, inclusiv pentru modul defectuos de gestionare a activităților de prevenire și protecție epidemiologică”, se arată în comunicat.

”Suntem hotărâți să luăm măsuri imediate, ferme si foarte dure, astfel încât beneficiarii sistemului de asistență socială din Maramureș să beneficieze de conditii locative optime, servicii sociale de calitate și măsuri de protecție reale împotriva riscurilor epidemiologice” a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1