Mai multe companii aeriene americane si-au suspendat zborurile catre Israel

Companiile aeriene americane US Airways, Delta Airlines si United Airlines au anuntat marti ca isi suspenda zborurile cu destinatia Israel, dupa ce o racheta a cazut in apropierea aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, transmit agentiile AFP si DPA citate de Agerpres.

Compania US Airways a emis o alerta de calatorie valabila pana pe data de 31 iulie, dar care poate fi prelungita daca vor continua confruntarile militare dintre armata israeliana si miscarea Hamas, aceasta din urma lansand rachete asupra teritoriului israelian.

La randul ei, Delta Airlines precizeaza ca a luat aceasta decizie in coordonare cu Administratia Federala a Aviatiei din SUA (FAA) pentru asigurarea securitatii pasagerilor si angajatilor sai.

Delta Airlines a anuntat de asemenea ca unul dintre avioanele sale Boeing 747, care a decolat de pe aeroportul new-yorkez JFK catre Tel Aviv, cu 290 de pasageri la bord, a fost deviat inspre aeroportul Charles de Gaulle din Paris ca urmare a informatiilor legate de atacuri cu rachete in apropierea aeroportului din Tel Aviv.

Totusi, presedintia americana a anuntat ca FAA nu a emis vreun avertisment privind survolarea spatiului aerian al Orientului Mijlociu, deciziile fiind luate in mod individual de catre operatorii aerieni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1