Mai multe plaje au ramas fara nisip dupa o furtuna care a lovit insula spaniola Mallorca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai multe plaje din estul insulei spaniole Mallorca au fost grav deteriorate si au ramas fara nisip in urma ciclonului Gloria de luna trecuta, informeaza DPA, titreaza Agerpres.

„Peste 50% din nisipul de pe litoralul nostru cu o lungime de 1,8 kilometri a fost luat de ape si dus in mare”, a declarat Marcial Rodriguez, reprezentant al asociatiei de turism din statiunea Cala Millor.

Furtuna Gloria, care a stationat timp de trei zile deasupra insulei spaniole, a distrus de asemenea numeroase turnuri de salvamari si facilitati sanitare. Ploi torentiale si valuri inalte de mai multi metri au provocat pagube estimate la 11,2 milioane de euro, potrivit cotidianului Ultima Hora. Plajele din Manacor, Son Servera, Felanitx, Capdepera, Sant Llorenc, Santanyi si Pollenca au ramas complet lipsite de nisip.

Autoritatile locale spera sa primeasca un ajutor imediat din partea Guvernului de la Madrid pentru a putea sa refaca aceste plaje inainte de debutul noului sezon turistic. Acest proces va fi indelungat si costisitor, intrucat pe unele plaje din Son Servera au ramas doar stanci golase. Alte plaje sunt acoperite in prezent cu un strat gros de peste un metru de alge, au explicat autoritatile locale.

Numai in Sant Llorenc este nevoie de peste 3.000 de metri cubi de nisip pentru refacerea tuturor plajelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole