Mai multe ziare din SUA au fost tinta unui atac cibernetic extern

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Mai multe ziare importante din SUA, antre care Los Angeles Times si San Diego Union-Tribune, au fost tinta unui atac cibernetic care pare sa fi fost generat din afara tarii, a informat sambata seara presa locala, potrivit EFE, titrat de Agerpres.

Atacul cibernetic a provocat antarzieri an distribuirea tirajelor de sambata ale ziarelor mentionate si ale editiilor tiparite pentru coasta de vest a ziarelor The New York Times si The Wall Street Journal, care se imprima la aceeasi tipografie, potrivit unei surse citate de Los Angeles Times. Totodata, Chicago Tribune si The Baltimore Sun, antre alte ziare, au fost afectate de atacul cibernetic.

”Credem ca intentia atacului a fost mai degraba sa afecteze infrastructura, mai precis serverele, si nu sa caute sau sa sustraga informatii”, a apreciat pentru Los Angeles Times o sursa la curent cu incidentul, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului.

Nici motivul, nici originea atacului nu au fost dezvaluite de aceasta sursa, care a identificat totusi sursa atacului drept ”externa”.

Compania Tribune Publishing, care detine mai multe dintre ziarele afectate, a anuntat sambata antr-un comunicat ca date personale ale abonatilor, utilizatorilor online si clientilor din publicitate ”nu au fost compromise”. ”Ne cerem scuze pentru orice neplacere si le multumim cititorilor si partenerilor comerciali pentru rabdarea lor pe durata investigarii acestei situatii. Informatiile si toate rubricile noastre obisnuite sunt disponibile online”, a mentionat compania.

Surse citate de Los Angeles Times au declarat ca primele semne cu privire la atacul cibernetic au fost detectate initial vineri, cand s-au anregistrat o serie de complicatii la sistemele de software pe care sunt salvate stirile, fotografiile si informatiile de ordin administrativ.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole