Mai multi maramureseni si satmareni, cercetati pentru trafic de imigranti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La inceputul lunii septembrie 2014, politistii de frontiera din cadrul STPF Satu Mare si PTF Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, au initiat un complex de masuri informativ-operative, in vederea destructurarii unei retele de traficanti de migranti.

Din suspiciunile rezonabile existente in cauza a rezultat ca mai multi cetateni romani, domiciliati in judetele Satu Mare si Maramures, au constituit o grupare care avea ca scop racolarea, adapostirea, indrumarea, calauzirea si transportul mai multor cetateni straini, in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei catre alte tari din spatiul comunitar.

Astfel, suspectii au asigurat recrutarea, cazarea si transportul migrantilor, in vederea trecerii ilegale a frontierei de stat, pentru a fi preluati de ceilalti membri ai gruparii etc.

In urma monitorizarii activitatii retelei, s-a stabilit ca suspectii au racolat mai multi cetateni de origine afro-asiatica pe care intentionau sa-i transporte pana la frontiera romano-ungara. Scopul membrilor retelei era sa ii treaca pe acestia frontiera prin zona verde, urmand sa ii preia apoi din Ungaria, destinatia finala fiind tari din Spatiul Schengen.

Gruparea a fost destructurata in cursul zilei de ieri, cand au fost identificate si blocate in trafic, pe raza municipiului Satu Mare mai multe autoturisme conduse de cetateni romani, in care se aflau mai multi cetateni din Siria.

In urma actiunilor intreprinse de politistii de frontiera, au fost retinuti si identificati sase cetateni romani domiciliati pe raza judetelor Satu Mare si Maramures care faceau parte din reteaua de trafic de migranti, precum si 11 imigranti, cetateni sirieni.

Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale. 

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2