Mai mulți studenți din Ucraina își continuă studiile în Baia Mare. Sunt așteptați și alți profesori (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Studenții refugiați din Ucraina care au ajuns în Baia Mare își continuă studiile la Centrul Universitar Nord. În prezent, în oraș se află și o profesoară de la o universitatea ucraineană, iar reprezentanții unității de învățământ superior așteaptă și alți profesori din țara vecină.

”În contextul războiului, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a oferit posibilitatea studenților de a-și continua studiile în una dintre facultățile noastre, unde își regăsesc profilele lor și, de asemenea, și profesorilor.

În acest moment putem spune că avem o profesoară de la universitatea din Kharkiv, care este refugiată aici, și așteptăm și pe alți profesori.

Noi, săptămânal avem ședințe împreună cu Universitatea din Ivano-Frankivsk și cu Universitatea Ujgorod și încercăm să facem o situație cu numărul de studenți doritori care ar vrea să-și continue studiile aici și, de asemenea, cu profesorii care ar vrea să-și continue activitatea”, a spus Ioan Mircea Fărcaș, conferențiar universitar dr. Ioan Mircea Fărcaș, decanul Facultății de Litere Baia Mare.

Refugiaților li se asigură cazarea și o masă gratuită.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Foto: Facultatea de Litere CUNBM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2