Mai puțin cunoscut: În Venezuela există o biserică maramureșeană (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În Caracas, Venezuela, există o biserică maramureșeană, care și-a sărbătorit în 21 mai ocrotitorii, pe Sfinții Împărați și întocmai cu apostolii Constantin și mama sa Elena.

Biserica a fost construită în anul 1998, cu fondurile comunității românești din Caracas și sprijinul Patriarhiei Ortodoxe române și sfințită de Patriarhul Teoctist în noiembrie 1999.

”Comunitatea ortodoxă din Caracas, Venezuela, și-a serbat sâmbătă 21 mai, hramul: Sfinții Împărați și întocmai cu apostolii Constantin și Elena.

Din partea Mitropoliei noastre a fost delegat ca reprezentat al Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae PC. Pr. Daniel Ene, secretar eparhial și protopop de New York, Noua Anglie și Estul SUA.

Biserica, înveșmântată de sărbătoare, în mijlocul naturii înverzite, părea desprinsă din cadrul maramureșean autentic, doar cântările bisericești ce alternau limba română cu cea spaniolă amintind faptul că ne aflăm de fapt într-o țară greu încercată, în Venezuela.

Sâmbătă, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți format din PC Pr. Evanghelos, preotul comunității grecești din Venezuela, PC Pr. Nicolas, preotul comunității antiohiene, PC Pr. Antonio Garcia, parohul acestei parohii și prezidat de PC Pr. Daniel Ene, participând peste 100 de enoriași, într-un cadru de rugăciune și bucurie.

Biserica maramureșeană Sfinții Constantin și Elena din Caracas a fost construită în anul 1998, cu fondurile comunității românești din Caracas și sprijinul Patriarhiei române și sfințită de vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist în noiembrie 1999. La biserica din Caracas au loc slujbe în fiecare duminică și cu ocazia sărbătorilor religioase, oficiate de Pr. Antonio Garcia, preot de origine venezueleană, care face parte din clerul Mitropoliei noastre”, a spus preotul Daniel Ene, într-o postare pe pagina The Romanian Orthodox Metropolia of the Americas.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2