MAI RAR: Tigari de contrabanda transportate cu drona, abandonate in cimitir, la Sighetu Marmatiei

home camp2
home camp2
home camp2

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma mai multor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, cantitatea de 5.430 pachete cu tigari in valoare de aproximativ 60.000 lei. In unul din cazuri, tigarile au fost transportate peste frontiera cu un aparat de zbor de mici dimensiuni si abandonate in cimitirul din localitatea Sighetu Marmatiei.

In data de 6 decembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 19.00, un echipaj al politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Germania.

“Deoarece conducatorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de catre lucratorii nostri, s-a procedat la urmarirea autoturismului folosind semnalele acustice si luminoase.

La scurt timp, conducatorul auto a virat pe o strada laturalnica, unde a abandonat autoturismul si a incercat sa fuga, fiind retinut de catre politistii de frontiera. Din primele verificari s-a constatat ca soferul este un cetatean roman, A. M., in varsta de 24 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

De asemenea, in autoturism a fost observata o cantitate mare de tigari, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor”, se arata intr-un comunicat al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii tigarilor descoperite, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 53.000 de lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Mai mult decat atat, pe  timpul cercetarilor s-a constatat ca numerele de inmatriculare aplicate pe autoturism apartin unui alt autovehicul, barbatul fiind cercetat si pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare.

Totodata, autoturismul folosit la transportarea tigarilor a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

O ora mai tarziu, pe timpul misiunilor desfasurate in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au descoperit, in cimitirul din localitatea Sighetu Marmatiei, un colet cu tigari, ce continea 500 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, care fusese transportat peste frontiera cu un aparat de zbor de mici dimensiuni (tip drona). Totodata, autoritatile de frontiera ucrainene ne-au comunicat ca pe teritoriul statului vecin l-au depistat pe proprietarul aparatului de zbor, un cetatean ucrainean.

Si in acest caz, tigarile in valoare de 5.850 lei au fost confiscate, in continuare fiind efectuate verificari pentru identificarea persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *