MAI: Romania ar putea prelua mai multi migranti blocati pe o nava in apele teritoriale italiene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania isi exprima disponibilitatea de a prelua o parte dintre cei 47 de migranti blocati pe o nava in apele teritoriale ale Italiei.

“In contextul situatiei create de blocarea unei nave umanitare cu 47 de migranti la bord in apele teritoriale ale Italiei, autoritatile romane si-au manifestat, de principiu, disponibilitatea de a efectua o analiza in vederea preluarii, alaturi de alte state membre ale Uniunii Europene, a unei parti din respectivii migranti. Analiza va fi efectuata raportat la capacitatile fiecarui stat membru care si-a manifestat disponibilitatea de preluare si acomodare a migrantilor”, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in urma exprimarii disponibilitatii de principiu a unor state membre, printre care si Romania, oficialii italieni au acceptat ca migrantii blocati pe nava umanitara sa fie debarcati si preluati in custodie de autoritatile nationale competente.

“Desi nu este o decizie ferma, exprimarea disponibilitatii de catre Romania de preluare a unui numar de migranti vine ca o confirmare a principiului solidaritatii membrilor Uniunii Europene pentru gestionarea fenomenului migrationist, principiu promovat de Presedintia romana a Consiliului UE”, se arata in comunicatul citat.

MAI precizeaza ca oficialii romani pastreaza permanent legatura cu omologii italieni si institutiile europene pentru solutionarea acestei situatii umanitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1