Majorarea facturilor, blocarea cresterii punctului de amenda, inghetarea salariilor demnitarilor, subiecte abordate de Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedintele PNL Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vicepresedintele PNL Maramures, Cristian Niculescu Tagarlas vine in atentia opiniei publice cu cateva aspecte legate de dublarea numarului parlamentarilor pentru diaspora, inghetarea salariilor demnitarilor, cele doua tururi pentru alegerea primarilor, dar si despre stagnarea punctului de amenda. Pe langa toate acestea, liberalul a anuntat faptul ca PSD incearca sa reintroduca taxa de 2% in urma careia populatia va fi afectata in mod direct deoarece tarifele la facturile de gaz si curent se vor majora daca social-democratii vor reusi sa-si duca planul la bun sfarsit.

Cristian Niculescu Tagarlas a scos in evidenta faptul ca toate acestea se intampla datorita existentei unei antiteze politice, buni si rai, care exista intre cele doua blocuri nationale principale, PNL si PSD. Referitor la Ordonanta de Urgenta data de Guvernul Orban, care vizeaza atat dublarea numarului parlamentarilor din diaspora cat si inghetarea salariilor demnitarilor, aceasta asteapta votul final pe care trebuie sa-l dea Camera Deputatilor.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures: “Referitor la modul de desfasurare a alegerilor vreau sa va spun ca a fost emis de catre Guvernul Orban o Ordonanta de Urgenta care aducea doua elemente extrem de importante. In primul rand este vorba despre dublarea numarului de parlamentari pentru diaspora. In momentul de fata avem doi senatori si patru deputati, iar acesta a fost dublat la patru senatori si 8 deputati. Consideram ca PSD a actionat din punct de vedere politic incorect, deoarece a picat Ordonanta. Acum urmeaza sa se dea votul final care va fi dat de Camera Deputatilor. Este penibil sa te joci cu institutiile si sa nu sustii acest demers pentru ca are un impact imediat si astfel poate sa aduca un plus valoare la alegerile anticipate. Miscarea PSD-ista din Parlament si in special cea din Senat condusa de catre Serban Nicolae nu are legatura nici cu democratia si nici cu profesionalismul parlamentar, ci are legatura cu o manifestare demagogica menita sa infranga spiritul democratic in Parlament.”

Vis-à-vis de inghetarea salariilor demnitarilor, Niculescu Tagarlas considera ca parlamentarii castiga suficient pentru a putea trai si ca banii, care ar fi fost alocati majorarii, pot fi folositi pentru sanatate si educatie: “Am reusit prin dispozitiile legale emise, inghetatrea salariilor si indemnizatiilor demnitarilor. Economia romaneasca la aceasta ora nu-si permite o exploatare a acestui domeniu si eu cred ca salariile si indemnizatiile demnitarilor sunt suficient de mari in momentul de fata ca sa acopere necesitatile acestor personalitati si chiar nu este nevoie de o indexare sau de o majorare”.

Liberalul crede ca prin respingerea proiectului, care viza alegerea primarilor in doua tururi, s-a mizat pe o crestere a sanselor social-democrate de a mentine primariile deja existente. In ceea ce priveste punctul de amenda, acesta a spus ca s-a blocat o eventuala crestere deoarece sanctiunile sunt deja foarte mari.

Cristian Niculescu Tagarlas: “Un element extrem de important, pentru care ne-am luptat, este votul in doua tururi pentru alegerea primarilor si care ar fi schimbat cu adevarat fata Romaniei. Acest lucru a fost imposibil pentru ca o monstruoasa majoritate a votat pentru mentinerea conditiilor actuale si astfel PSD a avut posibilitatea sa-si maximizeze sansa de a castiga primariile pe care le au. Intr-o alta ordine de idei, am incercat limitarea cresterii punctului de amenda. Sanctiunile contraventionale sunt reprezentate procentual, adica 7,2% din salariul minim pe economie. Guvernul Orban a crescut salariul minim pe economie si in acelasi timp a blocat cresterea acestui punct de amenda pentru ca deja amenzile sunt foarte mari, inclusiv cele de pe circulatie, iar acest lucru apare ca si un comportament abuziv din partea statului.”

Majorarea taxelor pe energie, comunicatii si credite

Niculescu Tagarlas a venit si cu vesti mai putin bune pentru populatie. Este vorba despre reintroducerea unei taxe, elaborate de catre PSD, care ar duce la o majorarea a facturilor la gaz si curent. Totodata, vicepresedintele PNL Maramures a pomenit si de afectarea institutiilor bancare cu capital autohton, prin introducerea unor taxe, dar si despre impactul care va rezulta in cazul in care se va ajunge la o crestere a tarifelor la telefonie si internet.

Cristian Niculescu Tagarlas: “O alta zona extrem de importanta cuprinde trei segmente: energie, comunicatii si credite. Pe toate aceste trei paliere PSD-ul a incercat taxarea entitatilor economice, care functioneaza pe aceste domenii. Aceasta taxare are menirea de a aduce bani la stat numai ca ea se reflecta si in buzunarul cetateanului. Noi am eliminat cei 2% ca cifra de afaceri a companiilor energetice, iar PSD vrea sa o reintroduca. Trebuie sa va spun ca in momentul in care social-democratii au introdus aceasta taxa de 2% automat a crescut si tarifele facturilor la gaz si curent. Nu inteleg de ce PSD nu poate sa priceapa ca aceasta taxa ii afecteaza in mod direct pe cetatenii simpli, care au salariul minim pe economie.

Comunicarea este si ea foarte importanta deoarece orice om comunica, iar ca si mijloace de comunicare avem telefonia si internetul. Introducand taxe si pe acest domeniu, cresc costurile. Acest lucru vrea sa il faca Partidul Social Democrat pentru a reduce cat mai mult comunicarea cu diaspora deoarece le influenteaza negativ votul.

In ceea ce priveste capitolul credite, trebuie sa stiti ca a fost introdusa o taxa pe credite, care a afectat o parte din institutiile bancare. Este vorba despre CEC Bank si Banca Transilvania, adica bancile cu capital autohton, cu precizarea ca bancile cu capital extern si-au externalizat aceste profituri si nu sunt nevoite sa achite aceasta taxa. Clar este o lovitura data capitalului autohton si nu inteleg de ce se loveste in propriile noastre companii.”

Facem precizarea ca aceste informatii au fost furnizate ieri in cadrul conferintei de presa care s-a desfasurat la sediul Partidului National Liberal Maramures.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2