Majorarile de taxe au afectat vanzarile Ford pe piata chineza

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vanzarile Ford pe piata chineza au inregistrat un declin de 21% in primul trimestru din acest an, la 90.457 vehicule, ca rezultat al majorarii taxelor pe cea mai mare piata auto din lume, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

La vehiculele care nu beneficiau de reduceri de taxe, livrarile au urcat cu peste 10% in perioada ianuarie-martie 2017, a informat producatorul auto american.

In schimb, vanzarile auto pe piata chineza au inregistrat in primul trimestru din acest an cel mai semnificativ avans din 2014, a anuntat marti Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM). Vanzarile totale, care includ camioanele si autobuzele, au crescut cu 4% in martie, la 2,5 milioane de unitati. CAAM se asteapta ca in 2017 livrarile sa creasca cu 5%, fata de un avans de 13,7% in 2016

Anul trecut, autoritatile de la Beijing au decis sa reduca la jumatate taxa de 10% la achizitionarea masinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vanzarile pe piata chineza. In ianuarie, taxa a fost majorata, de la 5% la 7,5%, iar in ianuarie 2018 ar urma sa ajunga la 10%.

Aproximativ 70-75% din masinile Ford vandute in China se calificau pentru reducerile de taxe, a declarat sambata seful Ford, Mark Fields, adaugand ca se asteapta la imbunatatirea vanzarilor in urmatoarele luni.

Luna aceasta, Ford a anuntat ca va lansa in 2018 un vehicul hibrid plug-in pe piata chineza si un SUV complet electric in urmatorii cinci ani, in vederea indeplinirii obiectivului de a investi in noile tehnologii.

Decizia Ford vine intr-un moment in care autoritatile de la Beijing acorda subventii la achizitionarea anumitor modele electrice si cer producatorilor auto sa vanda mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea si a promova inovatiile tehnologice.

Ford intentioneze ca pana in 2025 aproximativ 70% din vehiculele sale vandute in China sa fie hibride conventionale, hibride plug-in sau complet electrice.

La inceputul anului viitor, Ford va lansa sedanul Mondeo Energi, primul sau model hibrid produs local, impreuna cu partenerul chinez Changan. China este cea mai mare piata auto din lume, inaintea SUA.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *