Majoritatea angajatilor din Primaria Baia Mare sunt suparati foc. Liderul Nicolae Muresan nu a reusit sa pregateasca protestele de astazi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noul presedinte al Sindicatului Administratiei Judetene, Nicu Muresan a fost luat pe nepregatite cu privire la calendarul de proteste care ar fi trebuit sa fie pus in aplicare incepand de astazi. Astfel, angajatii Primariei Baia Mare au ramas pe dinafara.

Inca de la ora 7.45, functionarii care au ajuns la serviciu asteptau sa apara presedintele si sa le imparta banderole sau sa opreasca lucrul.

Contactat telefonic acesta a declarat ca nu poate sfatuii oamenii sa faca actiuni de protest ilegale.

Dialogul cu Nicolae Muresan:

Impartiti banderole la angajatii din Primaria Baia Mare?

Inca nu, nu am reusit sa ne organizam, ieri am venit de Cluj si nu am reusit sa strangem consiliul. (n.r.-a revenit de la Cluj in cursul dupa amiezii de ieri)

Cu domnul Chereches v-ati intalnit ieri?

Nu, nu, nu. Nu a fost domnul primar pe aici. Conform legii trebuie anuntat si angajatorul, dar nu am avut aceasta posibilitate.

Oamenii din Primarie lucreaza astazi si nu protesteaza?

Pai, oamenii din Primarie pot participa, pot organiza greve spontane care considera ei.

Deci ei hotarasc, daca dvs. nu ati reusit sa-i organizati? Acesta este mesajul care vreti sa-l transmiteti?

Nu, nu acesta e mesajul. Mesajul e ca daca vrem sa facem ceva trebuie sa facem care sa fie legal. Ca sa fie legal trebuie sa anunt cu doua zile inainte. Legea prevede niste conditii. Trebuie sa strangi niste semnaturi, trebuie sa anunti angajatorul.

De ce nu v-ati pregatit cand ati stiut care este calendarul?

Stiti cand am stiut, ieri am stiut. Cand ati stiut si dumneavoastra.

Nu ieri am stiut noi, pentru ca alataieri s-a facut conferinta de presa la Bucuresti si noi am si dat pe site.

Eu am primit acest comunicat la momentul …, eu ma pot lua numai dupa acte nu dupa vorbe. Eu is jurist de profesie, poate e o deformatie profesionala.

Lumea este suparata pe dumneavoastra pentru ca nu v-ati pregatit din timp.

Imi asum vina, se poate.

Ce le transmiteti oamenilor astazi?

Oamenii pot sa protesteze. Oamenii sunt liberi. Este modalitatea lor exact cum au facut Finantele.

Sindicatul trebuie sa vina cu initiativa si sa-i sfatuiasca.

Eu sigur ca-i sfatuiesc, dar nu pot sa-i sfatuiesc sa suporte ceva ILEGAL. Eu am vorbit si cu ceilalti lideri. La Borsa cred ca este in desfasurare, Tautii Magheraus, Cicarlau. Sunt niste unitati care au putut sa se organizeze. Ei sunt mai putini. Noi trebuie sa anuntam consiliul de conducere pentru o greva, trebuie sa strangem sa avem in cazul sindicatului reprezentativ o patrime din numarul de angajati care sa semneze sa fie de acord sa faca greva. Aceasta greva trebuie anuntata cu 2 zile inaite si abia apoi poti sa faci greva. Eu nu pot sa-i angajez pe oameni sa ajunga sa raspunda pentru niste actiuni ILEGALE.

In urma discutiilor avute cu Moldovan am putea trage concluzia ca actiunile la nivel national sunt ilegale deoarece in cursul zilei de ieri, sefa  de la PRO ADMINISTRATIA a trimis la toate filialele din tara calendarul protestelor spontane, calendar publicat si de ZiarMM, in tot in cursul zilei de ieri.

Contactata telefonic, Silvia Moldovan, presedinta PRO ADMINISTRATIA Romania nu a stiut ca Primaria Baia Mare nu solidarizeaza cu colegii din tara si ca aceste actiuni sunt ILEGALE, conform spuselor lui Nicolae Muresan, seful filialei Maramures.

Iata ce a declarat Silvia Moldovan:

“Lasati-ma sa ma informez pentru ca nu am cum sa va dau un raspuns acum. Ma mir foarte tare pentru ca este jurist. Toate actiunile sunt spontane. Fiecare a avut libertatea sa decida. Unii intrerup lucrul de astazi, asa m-au informat. Altii fac greva japoneza. Eu am transmis fiecarui presedinte de la fiecare sindicat propunerile care urmeaza si le-am trimis tot.”

Presedinta PRO ADMINISTRATIA contesta afirmatiile facute de liderul din Maramures si spune ca aceste proteste, fiind spontane sunt perfect legale.

Anamaria AVRAM   

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. Emil

  Acest lider fiu de milițian este un produs al sistemului Cache el fiind votat la alegerile de acum ceva vreme la indicațiile stăpânului primar,apoi în ceea ce privește procesele sale este un dezastru de aceea poate fi manipulat. Dacă ar avea curaj sa își dea demisia din funcția de lider de sindicat Da ce sa mai aștept de la el

  Reply
 2. Vasile

  Greva spontana este ilegala, iar angajatorul poate sa ceara Tribunalului sa constate ilegalitatea ei si sa-i puna pe cei care au participat la ea sa-i plateasca daune. Mai mult decat atat, greva spontana, daca se face cu intreruperea lucrului, poate fi motiv de cercetare disciplinara.

  Reply
 3. PETRE

  bine gândit și bine procedat,mă refer la legalitate,spontaneitatea nu presupune indicații,angajații trebuiau să intre spontan în forma de protest menționată și cred că și liderul solidariza cu ei.O zi bună ziar MM IMPARȚIAL

  Reply
 4. PETRE

  emile,greșești,deoarece primarul de la Baia Mare nu e stăpânul județului și noi am schimbat liderul,adică provincia și nu voi cu tot cu mită așa am auzit și tot a căzut sistemul cum se mai spune(SRI),așa că termină cu nostalgia ta cu perioada comunistă că am impresia că poate dumneata..! ai trăit-o bine!!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2