Majoritatea britanicilor vor ca May sa ramana premier cel putin pana la finalizarea Brexit-ului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sase din zece britanici vor ca premierul Theresa May sa ramana in functie pana la finalizarea Brexit-ului, a relevat luni un sondaj de opinie ORB realizat pentru The Telegraph, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Sondajul, realizat in weekend-ul de dupa discursul lui May la conferinta anuala a Partidului Conservator, arata ca 57% dintre votanti isi doresc ca premierul sa ramana in functie cel putin pana cand negocierile privind Brexit-ul se vor incheia in martie 2019.

Numai unul din cinci intervievati, in acest sondaj realizat in randul a peste 2.000 de persoane, considera ca ministrul de externe Boris Johnson ar fi un mai bun inlocuitor al lui May.

Incercarea Theresei May de a-si reafirma autoritatea a fost obstructionata saptamana trecuta, cand discursul sau a fost intrerupt de accese de tuse si de ironii.

Discursul a venit la doar cateva luni dupa alegerile anticipate din iunie, in urma carora Partidul Conservator pe care il conduce a pierdut majoritatea in Parlament, cu cateva zile inainte de inceperea oficiala a negocierilor privind Brexit-ul cu Uniunea Europeana.

Totusi, sondajul ORB de luni arata ca doar 46% dintre votanti sunt de parere ca May „nu este potrivita sa conduca” si 43% nu sunt de acord cu discursul sau. Sprijinul pentru Partidul Conservator este in prezent la 40% in sondajele de opinie, a mai scris The Telegraph.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2