Majoritatea cazurilor de cancer, produse de stilul de viata gresit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cancer-tratament-celule-canceroaseCea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate, se arata intr-un nou studiu asupra cauzelor acestei boli, publicat in revista Nature. Factorii de mediu si stilul de viata al pacientilor constituie principala origine a maladiei, printre celelalte cauze numarandu-se toxinele, expunerea la razele solare si obiceiurile alimentare. Mult in urma acestor elemente se afla factorii pur genetici, relateaza joi 7sur7.be, informeaza AGERPRES.

De majoritatea cazurilor de cancer se face vinovat un stil de viata gresit. Regimurile alimentare, expunerea la razele UV, fumatul si bolile joaca un rol mult mai important decat mostenirea genetica atat de des invocata. Studiul merge si mai departe, afirmand ca, prin eliminarea acestor factori “declansatori” ai cancerului, s-ar putea evita pana la 90% din cazuri.

De mentionat insa ca simpla renuntare la fumat, adoptarea unui regim alimentar sanatos pentru a avea o greutate corporala in limite normale si consumarea cu moderatie a alcoolului nu exclud aparitia unui cancer, dar scad semnificativ riscurile.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2