Majoritatea germanilor sunt impotriva majorarii cheltuielilor pentru aparare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Majoritatea germanilor nu doresc ca Angela Merkel, cancelarul federal, sa majoreze cheltuielile pentru aparare, dupa cum cere presedintele american Donald Trump, aliat in cadrul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), informeaza miercuri dpa, transmite AGERPRES.

Sondajul YouGov, realizat la comanda dpa cu prilejul summitului NATO care se desfasoara miercuri si joi la Bruxelles, a dezvaluit ca 60% dintre germani sunt impotriva majorarii cheltuielilor militare la peste 1,5% din Produsul Intern Brut (PIB), dupa cum s-a angajat Angela Merkel sa realizeze pana in 2024.

Potrivit sondajului, 24% dintre respondenti considera ca pragul de 1,5% este exact cel corect, in timp ce 36% gasesc ca acesta este deja prea ridicat. Doar 15% dintre respondenti sunt de parere ca Angela Merkel ar trebui sa decida mai multe cheltuieli pentru fortele militare ale tarii. De asemenea, alti 15% nu au facut niciun comentariu cu privire la aceasta tinta.

In 2014, membrii NATO au convenit sa-si majoreze cheltuielile pentru aparare pana la 2% din PIB in urmatorii 10 ani. Germania si-a majorat aceste cheltuieli doar de la 1,18% la 1,24% in primii patru ani ai acestei decade si drept consecinta a fost criticata cel mai vehement de presedintele american Donald Trump.

Potrivit sondajului YouGov, 40% dintre respondenti sunt impotriva acestei tinte de 2% din PIB, 35% sunt pentru, in timp ce 25% au ezitat sa ofere un raspuns.

Acelasi sondaj de opinie arata ca 42% dintre germani doresc ca fortele militare ale SUA sa paraseasca teritoriul Germaniei, in timp ce 37% vor ca acestea sa ramana. Restul de 21% nu au dat niciun raspuns.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, SUA isi mentin inca trupe in Germania. In prezent, sunt circa 35.000 de militari americani stationati majoritar in sudul Germaniei.

Sondajul YouGov a fost realizat pe un esantion de 2.052 de persoane, in perioada 6-9 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2