Majoritatea locuitorilor din Donetk se opun alipirii regiunii la Rusia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Majoritatea locuitorilor din regiunea Donetk (estul Ucrainei) se opune alipirii la Rusia, insa considera nelegitim guvernul prooccidental de la Kiev, potrivit unui sondaj publicat sambata, informeaza AFP citata de Agerpres.

52,2% din respondenti resping ideea anexarea regiunii de catre Rusia, fata de 27,5% care sunt in favoarea acestei idei, in timp ce 17,3% s-au declarat indecisi.

In ceea ce priveste sud-estul rusofon al Ucrainei, 69,7% dintre locuitori se opun acestei idei, 15,4% s-au pronuntat pentru si 12,5% sunt indecisi, potrivit sondajului realizat pe un esantion de 3.232 persoane in opt regiuni de catre Institutul International de Sociologie de la Kiev si publicat de ziarul Djerkalo Tyjnia.

In regiunea Donetk, unde se concentreaza tensiunile separatiste, 41,1% s-au pronuntat in favoarea unei descentralizari, 38,4% pentru o Ucraina ‘federala’, asa cum a propus Moscova, si 10,6% pentru un statu quo.

72,5% doresc alipirea la zona de liber-schimb condusa de Rusia, fata de 9,4% care sustin intrarea in Uniunea Europeana.

Sondajul dezvaluie neincrederea considerabila a persoanelor chestionate fata de autoritatile de tranzitie de la Kiev, in conditiile in care aproape trei sferturi (74%) dintre locuitorii chestionati il considera nelegitim pe presedintele interimar Olexandr Turcinov si 72,1% au aceeasi opinie in legatura cu guvernul condus de Arseni Iateniuk.

Viktor Ianukovici, inlaturat de la conducerea tarii in februarie, pare a fi prea putin regretat in fostul sau fief electoral — unde mai este considerat presedinte legitim al tarii de doar 32,4% dintre respondenti, fata de 58,2% care au avut o parere contrara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2