Majoritatea medicilor nu vor beneficia de majorarile salariale anuntate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul promite majorari salariale in sanatate, insa majoritatea medicilor nu vor beneficia de ele, arata „Business Club”.

Doua treimi dintre doctorii din Romania nu vor primi niciun ban in plus la salariu, fiindca sunt nebugetari. Multi dintre ei sunt medici de familie.

Ei se ocupa, de altfel, de grosul pacientilor din sistemul de stat. 80% dintre serviciile decontate de Casa de Asigurari de Sanatate au fost acordate de medicii de familie, arata Societatea Nationala de Medicina Familiei, doar 16% in ambulatoriu si mai putin de 5% in spitale.

Majorarile salariale se vor duce in buzunarele celor din urma. Noua lege a salarizarii prevede in multe cazuri dublarea lefurilor – vor fi cresteri de aproape 120% pentru rezidenti, de pilda, si salarii de 3.600 de euro pe luna pentru cei din medicina de urgenta, daca fac cinci garzi pe luna.

In total, mai sunt 45 de mii de medici in Romania, iar aproape 12 mii, adica mai bine de un sfert dintre ei, sunt medici de familie. Printre cei care nu vor beneficia de majorari salariale mai sunt si alti cateva mii de medici din ambulatorul de specialitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *