Majoritatea romanilor au ales sa petreaca in tara minivacanta de 1 Decembrie

Reclame home 1

Majoritatea romanilor au ales destinatii autohtone pentru a-si petrece minivacanta de 1 Decembrie, preferate fiind Valea Prahovei si statiunile balneare au precizat, pentru AGERPRES, mai multi turoperatori.

Bugetul mediu alocat pentru calatoriile in tara a fost de 800 lei de persoana, in timp ce pentru minivacanta in strainatate romanii au alocat 320 euro de persoana.

“Cei mai multi romani au ales sa petreaca in tara minivacanta de 1 Decembrie, Valea Prahovei fiind destinatia preferata. Nu vor fi ocolite nici statiunile balneare din tara si Delta Dunarii. Cele mai cautate destinatii externe sunt, in acest an, capitalele europene. Destinatii clasice de city break — Viena, Paris, Londra si Praga, unde turistii se pot bucura in aceasta perioada si de targurile de Craciun. Le recomandam destinatii cu temperaturi blande precum Cipru si Malta sau, de ce nu, Tenerife”, a precizat pentru AGERPRES, Cosmin Marinof, director national de vanzari la TUI Travel Center/Eurolines.

Tariful mediu pentru un city break de trei nopti care include transport cu avionul si cazare intr-un hotel de 4 stele a fost de aproximativ 320 euro/persoana in timp ce pentru destinatiile interne bugetul mediu alocat pentru minivacanta de 1 decembrie a fost de 190 euro/persoana.

Cei care au avut posibilitatea sa-si aloce mai multe zile de concediu pentru aceasta minivacanta au optat pentru destinatii mai indepartate, exotice, precum Thailanda sau Cuba.

“Consider ca vacantele tailor made (personalizate) sunt o alternativa buna deoarece turistii nostri combina aceste patru zile libere cu inca patru de concediu si castiga o vacanta exotica. Romanii care au ales pachetele in destinatii extra-europene pentru minivacanta de 1 decembrie au optat pentru sejururi de 7 sau 9 nopti la destinatie si fac parte din categoria turistilor care nu mai pleaca de Revelion sau de Craciun din tara si folosesc aceasta oportunitate, mai ales ca preturile acestor pachete sunt mai avantajoase decat de Revelion”, a spus Sorin Stoica, CEO Eturia.

Printre destinatiile cerute pentru inceputul lunii decembrie se numara Maldive si Mauritius (1.450 euro/persoana), Punta Cana si Cuba (1.350 euro/persoana) sau chiar pachete in grup in India (1.290 euro/persoana). De asemenea, turistii Eturia au ales si Mexic, Cuba, Seychelles, Mauritius, Tanzania, Singapore si Thailanda.

“Turistii care aleg calatoriile in minivacanta de 1 decembrie au varste cuprinse intre 35-50 ani. Exista clienti pentru fiecare destinatie si pentru fiecare pachet. Locurile pentru vacantele asociate acestei perioade au fost vandute cu doua luni inainte”, spune Sorin Stoica.

Vanzari mari au fost si pentru statiunea Baile Felix, la hoteluri de 3 si 5 stele cu SPA propriu, pachete de 3-4 nopti, cu preturi intre 600-800 de lei.

“Cele mai bine vandute pachete sunt, pentru noi, in Ungaria (bai termale), unde un sejur scurt (3 nopti) costa aproximativ 200 de euro/persoana. Un real succes a avut programul de Thailanda, o combinatie Bangkok si Phuket, de la 1.495 euro/persoana”, a spus Lucia Morariu, general manager Eximtur.

Alte zone de interes major au fost Sinaia si Busteni, cu vanzari record pentru aceasta perioada.

In ceea ce priveste destinatiile externe, clasamentul dupa volumul de vanzari este dominat de Thailanda, Maldive, Ungaria Slovenia, Austria, Germania, Italia.

Cele mai lungi sejururi sunt pentru Thailanda si Maldive (8-10 zile). Pentru Thailanda, tarifele pleaca de la 1.300 de euro/persoana, iar pentru Maldive de la 2.800 de euro/persoana.

‘Pachetele pentru vacanta de 1 Decembrie in Romania s-au vandut cu mult timp inainte. Sunt patru zile de vacanta pe care romanii au vrut sa le petreaca in statiuni balneare pentru a se bucura de terapii si relaxare la piscina interioara, ori la munte sau pe litoral, la hotelurile care sunt deschise iarna. Pentru bucuresteni, Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran, Moeciu, Calimanesti — Caciulata au fost cele mai solicitate’, a spus Dan Dumitru, director de marketing la agentia Paralela 45.

Pentru vacanta la o vila de trei stele din Sinaia turistii au platit 472 de lei/persoana, in timp ce pentru un hotel de trei stele in Predeal, 460 de lei/trei nopti, iar la Balvanyos, pentru un hotel de 4 stele, patru nopti, cazare cu demipensiune, acces la centrul termal, plimbare cu sania trasa de cai, cina cu barbeque, 321 de euro/persoana. La Calimanesti-Caciulata, pretul porneste de la 80 de lei/persoana/noapte.

In afara Romaniei, circuitul in Israel si Iordania din Iasi, vacanta la Viena de la Cluj-Napoca, pachetele pentru Israel, Budapesta cu Viena, Praga, Amsterdam ori Lisabona, au fost cele mai vandute. Pachetele au pornit de la 300 de euro/persoana. Circuitul de Republica Moldova, de trei nopti, cu transport cu autocarul si excursie cu degustare de vin in orasul subteran Cricova a costat 185 de euro de persoana si a fost unul dintre cele mai bine vandute.

‘Cu minivacanta de 1 decembrie suntem la doua saptamani dupa reducerile de Black Friday si cu 3 saptamani inainte de Sarbatorile de iarna. Romanii vor sa valorifice perioada libera dar fara investitii majore care sa le dea bugetul peste cap’, precizeaza Matei Psatta, marketing manager Vola.ro.

Conform acestuia, peste 30% dintre rezervari sunt facute cu o saptamana inaintea plecarii, iar pretul ramane cel mai important criteriu in alegerea destinatiei. Se pare ca minivacanta de 1 Decembrie ofera un prilej de a reveni in tara si romanilor care locuiesc in strainatate. Acestia aleg sa profite astfel de preturile mai bune decat de sarbatori, de disponibilitatea mai mare a biletelor de avion, de aeroporturile mai libere. De aceea, aproximativ 30% dintre rezervarile de bilete de avion au ca destinatie orase din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *