Majoritatea romanilor nu ar fi de acord cu renuntarea la leu si asociaza UE cu dreptul la libera circulatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Majoritatea romanilor nu ar fi de acord cu renuntarea la leu si asociaza Uniunea Europeana cu dreptul la libera circulatie, se arata in barometrul de opinie „Adevarul despre Romania”, realizat de INSCOP Research si transmis joi, informeaza Agerpres.

La sase ani de la admiterea Romaniei in Uniunea Europeana, 35% dintre romani considera ca aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana a adus mai degraba avantaje, 33,9% nu vad in procesul respectiv nici avantaje, nici dezavantaje, iar 21,4% vad mai degraba dezavantaje. 9,6% dintre respondenti au ales variante nu stiu/nu raspund.

In ceea ce priveste perspectiva trecerii la euro, 57% dintre romani nu ar fi de acord cu renuntarea la leu. Doar 35,4% ar fi de acord, in timp ce 7,5% nu stiu sau nu raspund.

Cei mai multi dintre romani (76,2%) asociaza Uniunea Europeana cu dreptul la libera circulatie. Pe locurile urmatoare in topul atributelor asociate de romani Uniunii Europene se situeaza: democratia si drepturile omului (57,1%), pacea cu tarile vecine (55,6%), interventia in politica interna a tarii (53,9%), subordonarea fata de tarile din vestul Europei (50,6%) si raspandirea crizei economice (49,8%).

Pe de alta parte, 47,3% dintre respondenti asociaza Uniunea Europeana cu dezvoltarea economica si 44,5% cu locurile de munca. 43,7% dintre romani vad UE ca aducand pierderea controlului asupra economiei, in timp ce 41,6% o alatura exploatarii resurselor naturale. Doar 31,1% coreleaza UE cu pierderea identitatii nationale si 19,9% cu pierderea identitatii religioase.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2