Malaezia: 14 persoane arestate, suspectate de legaturi cu Statul Islamic

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

catuse-arest1Paisprezece malaezieni suspectati de legaturi cu Statul Islamic (SI) au fost arestati in operatiuni recente, in timpul carora au fost gasiti de asemenea explozivi pentru un potential atac, a anuntat politia din Malaezia sambata, informeaza agentia Xinhua. Seful politiei nationale Khalid Abu Bakar a declarat ca suspectii, arestati in operatiuni antiteroriste in cinci state, sunt 13 barbati si o femeie, toti rezidenti locali cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani.

Dintre ei, 12 se crede ca apartin unei celule ai carei membri au fost arestati in operatiuni anterioare si au primit ordin de la un membru malaezian al SI in Siria sa lanseze un atac in tara, a adaugat Khalid.

Unul dintre suspecti a marturisit ca i-a invatat pe ceilalti membri sa fabrice dispozitive explozive improvizate.

Un suspect in varsta de 49 de ani recruta noi membri pentru SI si era responsabil pentru trimiterea lor in Siria pentru a se alatura gruparii, in timp ce femeia a planificat sa ajunga in Filipine pentru a se alatura factiunii de acolo a SI, a mai spus Khalid.

Autoritatile din Malaezia au sporit masurile de securitate dupa confirmarea faptului ca un atac cu grenada in suburbia capitalei Kuala Lumpur luna trecuta a fost primul legat de SI in tara, aminteste Xinhua.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *