Mali: Cel putin 12 morti in luarea de ostatici de la Sevare, nerevendicata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

groapaSangeroasa luare de ostatici intr-un hotel din Sevare, in centrul Mali, carora fortele armate i-au pus capat sambata, a facut cel putin 12 morti si inca nu era revendicata duminica dimineata, relateaza AFP.

„In total au fost 12 morti” in cursul operatiunilor din acest oras situat la 620 de kilometri nord-est de Bamako, a afirmat un oficial militar malian: „Cinci Fama (membri ai fortelor armate din Mali), cinci teroristi si doi albi”, ale caror identitati si nationalitati erau in curs de verificare.

Alte doua surse militare diferite au confirmat bilantul de 12 persoane ucise. Cu toate acestea, tinand cont de ultimele declaratii ale ONU, bilantul s-ar putea inrautati sa ajunga la 15 morti. Un responsabil al armatei din Mali a atras atentia ca nu a fost anuntat niciun bilant definitiv si ca, „probabil”, sunt mai multe decese.

Intr-un comunicat, Misiunea ONU in Mali (Minusma) a anuntat ca cinci persoane care lucrau pentru companii subcontractoare si-au pierdut viata: „Un malian, care era soferul companiei subcontractoare a Minusma, un nepalez, un sud-african si doi ucraineni”.

De asemenea, a a confirmat informatiile anterioare venite pe canale neoficiale privind supravietuirea a patru ostatici straini asociati Minusma in urma atacului terorist — doi sud-africani, un rus si un ucrainean. „Sunt sanatosi. Prezenta lor in hotel nu a fost detectata de agresori, iar Minusma a fost in contact permanent cu ei in timpul atacului si pana la deznodamantul situatiei”, a subliniat misiunea ONU.

Patru soldati malieni care au fost ucisi vineri in asaltul unei trupe de comando armat asupra hotelului au fost inmormantati sambata la Sévaré in prezenta a doi ministri din guvernul de la Bamako si a unei asistente numeroase.

Potrivit unui locuitor, corpurile atacatorilor au ramas la locul incidentelor. „Nimeni nu le-a atins”, a adaugat el.

Agresorii, neidentificati si al caror numar total ramane necunoscut, au patruns vineri dimineata in jurul orei 07.00 in hotelul Byblos din Sévaré, unde sunt cazati frecvent expatriati.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2