Mamele poloneze cu multi copii vor primi pensii speciale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul polonez intentioneaza sa plateasca pensii speciale mamelor cu cel putin patru copii, incepand de anul viitor, a declarat joi ministrul Muncii din Polonia, Elzbieta Rafalska, transmite agentia PAP, informeaza AGERPRES.

Intr-un interviu acordat postului public de radio, Elzbieta Rafalska a spus ca proiectul de buget pentru 2019, adoptat saptamana aceasta de guvernul polonez, asigura finantarea necesara pentru o serie de proiecte cheie in domeniul asistentei sociale, inclusiv pentru pensiile platite femeilor care au nascut cel putin patru copii.

“Costul acestui program este de 915 milioane zloti (aproximativ 214 milioane euro) potrivit estimarilor noastre”, a spus Rafalska. Aceasta a adaugat ca proiectul de buget pe 2019 include fonduri pentru programul guvernamental “500-plus” si a programului de subventionare a achizitiilor de rechizite scolare.

Cu programul “500-plus”, Guvernul de la Varsovia vrea sa ofere familiilor cu doi sau mai multi copii o alocatie de 500 de zloti (116 euro) pe luna pentru fiecare copil. Familiile sarace primesc aceasta alocatie chiar daca au un singur copil. De asemenea, un alt program, intitulat “Un bun inceput”, este conceput pentru a oferi fiecarui scolar un sprijin in valoare de 300 de zloti (70 de euro) pentru achizitia de rechizite inainte de inceputul anului scolar.

Guvernul sustinut de Partidul Lege si Justitie (PiS) a adoptat o serie de masuri sociale precum majorarea salariului minim si a pensiilor, alocatii pentru familiile cu mai mult de un copil si medicamente gratuite pentru varstnici.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2