Mana dreapta a lui Chereches refuza sa depuna marturie. Procesul, sabotat de apropiatii primarului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Foarte tare isi doresc martorii in favoarea lui Catalin Chereches sa il ajute in a-si demonstra nevinovatia, fapt dovedit de… neprezentarea la proces. La ultimul termen, programat pentru miercuri, 14 martie, cei mai multi se dau loviti.

Mana dreapta a lui Chereches, omul care ii ducea geanta, banii, ii purta prietenii la “jucatoare”, prin diverse cuibusoare de nebunii in tara, Flaviu Velea, soferul primarului baimarean, citat ca martor in dosar, a plecat in strainatate. Din motive personale, evident. Fix azi lipseste, dupa ce in urma cu o zi a fost vazut in Primaria Baia Mare. Si ca sa fie cat de clara treaba, omul a anuntat instanta ca sta pana la sfarsitul lunii martie. De parca intereseaza pe cineva cat sta. Important e ca nu se prezinta la termen.

Ca sa vedem cat de apropiat este acest martor de Catalin Chereches, reproducem mai jos cateva dialoguri purtate intre cei doi, in urma cu ceva vreme.

Catalin Chereches: Flaviu, sa mergi la mama!
Flaviu Velea: Da.

Catalin Chereches: Ia trei mii lei. Pui benzina, ulei, ce iti trebe p-acolo. Dar nu ii zici ca mergi la Oradea, zici ca mergi la Cluj, da?
Flaviu Velea: Deci la Cluj. Nu-i zic ca ma duc cu asta. Nici de asta nu ii zic.

Catalin Chereches: Nu, nu, la Cluj zici ca mergi.
Flaviu Velea: Numai cu tine. Bine.

Catalin Chereches: Pe la sapte sa fii in Oradea, la Aeroport.
Flaviu Velea: Dar asta vrea sa mergem mai rapid, pe la 12 o zis sa ma duc cu el. Ca nu stiu ce vrea sa faca.

Catalin Chereches: Ii bine, ca vrea acolo cu niste jucatoare. Du-te!
Flaviu Velea: Bine, n-am eu…

Dialogul continua, putin mai tarziu.

Catalin Chereches: No?
Flaviu Velea: No, am fost. 3 mii lei, nu?

Catalin Chereches: Da. 3 mii. Suna-l pe Sorin sa vezi unde sa ii trimiti banii pe online.
Flaviu Velea: 20?

Catalin Chereches: 1.300 lei sa-i pui, restul tine-i la tine.
Flaviu Velea: 1.300 lei, bun.

Un alt dialog.

Catalin Chereches: Flaviu, adu banii aia din masina!
Flaviu Velea: De pe use?

Catalin Chereches: Da, da.
Flaviu Velea: Bun.

De altfel, Chereches a vrut sa il puna pe Flaviu Velea actionar la eMaramures, cu 16,67%. Dar s-a razgandit. Ulterior, Chereches a avut in vedere sa transfere trustul pe Transilvania Regional Media, societate la care Velea era administrator, detinand totodata 100% din partile sociale. Insa nici acest lucru nu s-a materializat.

In acest context, ce sa mai asteptam de la Flaviu Velea, soferul bun la toate, baiatul cu banii, cel care ii purta pe ascuns pe prietenii lui Chereches la „jucatoare”, in Oradea? Sa faca tot posibilul sa se prezinte la proces, pentru a avea cat mai repede o sentinta?

Un alt personaj care s-a scuzat in fata instantei pentru faptul ca va lipsi de la proces este Vasile Petric, fost asociat in cadrul Clubului HCM, al carui buget a fost facut praf de oamenii lui Chereches, in frunte cu Liviu Bala si Nicolae Ioachim Fat, acestia fiind urmariti penal intr-un dosar instrumentat de DNA. Si Petric e foarte ocupat cu drumurile in strainatate, avand de incheiat contracte de transport. Iar pentru a fi mai credibil, isi lasa chiar numarul de telefon, in cazul in care doamna judecator va dori sa il sune. Totusi Petric promite sa fie baiat bun si sa se prezinte la urmatorul termen. Relatii suplimentare la 0735. 113…

Al treilea martor care lipseste este Ioan Balta, alias Oniza, cel care stie cel mai bine sa prepare popcorn, asa cum ii place primarului Catalin Chereches. Iar cand contractele firmelor lui Oniza cu Primaria Baia Mare sunt de ordinul milioanelor de euro, popcornul este incredibil de gustos.

La acest termen, Oniza are o scuza plauzibila. E internat in spital, recent el suferind o interventie chirurgicala abdominala. Ii uram recuperare grabnica, prietenul sau avand mare nevoie de el la proces.

Vom reveni cu detalii privind declaratiile celorlalti doi martori citati pentru acest termen.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

 1. giovani

  draga ziar MM este a doua ora când comentariul meu decent este sters???
  cred ca cineva din redactie o face intentionat … sau are o obligatie catre primar sau clubul de handbal fete…
  eu vreau numai sa-mi spun parerea sau sa întreb în legatura cu articolul si persoanele din articol …
  un articol fara comentarii este egal cu zero sau f. slab …
  * sper ca nu sâteti cenzurati de cineva de pa primarie sau mai sti … de cineva din familie sau prietenii…

  Reply
 2. kollarik

  din tot ce se intampla, ne dam seama ca dl. Chereches face tot ce este posibil in a-si dovedi nevinovatia… este nerabdator in a aduce toate dovezile si toti martorii pentru a se termina cat mai repede aceste procese, a nu le lungi iar in final instanta sa aiba toate elementele pentru a da un verdict corect, mult asteptat…. de preferinta “nevinovat”… ca la Gherla se pare ca nu sunt cele mai bune conditii..

  Reply
 3. gelu

  Avem o Justiție de paie…Infractorii zburdă în voie, fac tot ce doresc. Sfidează Justiția și opinia publică. Vai de-a noastră Românie!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2