Mancarea condimentata reduce riscul de moarte prematura (studiu)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ardei_iutiConsumul regulat de hrana condimentata ar proteja impotriva unei serii de boli si ar reduce riscul decesului prematur, se arata intr-un studiu al unei echipe de cercetatori chinezi pe marginea obiceiurilor alimentare ale aproximativ o jumatate de milion de persoane, relateaza marti passionsante.be.

Vastul grup de persoane a fost monitorizat timp de cativa ani, rezultand ca acele persoane care mananca aproape zilnic mancare condimentata traiesc in medie mai mult decat cei care nu mananca aproape niciodata condimentat. Riscul de deces prematur scade cu 14% la acele persoane care mananca mancare condimentata. Efectul este si mai accentuat atunci cand nu se consuma alcool, ci se prefera apa sau ceaiul.

Potrivit cercetatorilor, capsaicina din ardei ar avea proprietati anti-inflamatorii si antioxidante, asigurand astfel o anumita protectie impotriva bolilor respiratorii si cardiovasculare, precum si a cancerului. Studiul are insa limite evidente: nu au fost luate in calcul celelalte obiceiuri alimentare si modul de viata al persoanelor. Insa se poate spune ca un consum regulat de mancare condimentata ar putea fi semnul unui comportament general mai sanatos si ca asocierea cu longevitatea s-ar putea explica in acest fel.

Autorii studiului apreciaza insa ca mancarea condimentata in sine ar juca un rol semnificativ in prelungirea duratei vietii, incheie passionsante.be.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1