Mancarea sanatoasa costa de trei ori mai mult decat cea nesanatoasa

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Mancarea sanatoasa costa de trei ori mai mult decat cea nesanatoasa, arata un studiu realizat de Universitatea Cambridge (Marea Britanie), iar diferenta de pret va creste in continuare. Potrivit cotidianului The Telegraph, care mentioneaza studiul, cercetatorii au analizat evolutia preturilor a 100 de produse in functie de valoarea lor calorica.

Un cos mediu de 1.000 de calorii, alcatuit din somon, iaurt si rosii, costa 9,4 euro. Acelasi aport caloric provenit din alimente mai putin sanatoase, ca pizza, hamburger sau clatite costa numai 3,1 euro. Diferenta intre cele doua cosuri este prin urmare de 6,3 euro, fata de 4,9 euro acum zece ani, relateaza The Telegraph, preluat de 20minutes.fr citat de Agerpres.

Concluzia este ca preturile la alimentele sanatoase urca mai repede decat cele pentru junk food, care raman ieftine.

Cercetatorii universitari de la Centrul pentru alimentatie si cercetare au solicitat guvernului sa se gandeasca la masuri care sa franeze cresterea preturilor la alimentele sanatoase. ‘Trebuie ca alimentatia sanatoasa sa aiba un pret abordabil’, afirma autorul principal al studiului, Nicholas Jones. Pe termen lung, cresterea diferentei de pret intre hrana sanatoasa si cea nesanatoasa este un factor de agravare a inegalitatilor in privinta sanatatii in randurile populatiei, incheie 20minutes.fr.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *