Manchester Arena: 19 morti si 59 de raniti. Deocamdata nu se stie daca printre morti si raniti exista vreun roman

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politia britanica a anuntat ca se ia in calcul posibilitatea de a fi un atac terorist, printr-un act sinucigas. Explozia s-a produs, luni seara, langa Manchester Arena, la finalul unui concert al Arianei Grande sustinut in fata a 21.000 de persoane.

Incidentul s-a soldat cu cel putin 19 morti si 59 de raniti transportati la spitalele din Manchester, transmit agențiile de presă internaționale.

La finalul concertului, la iesirea din Arena Manchester a avut loc o explozie. Se pare ca aceasta explozie a fost gandita tocmai ca sa produca cat de multe victime. Cei prezenti sau panicat si s-a creat o busculada. Efectiv oamenii s-au calcat in picioare.

Ce se stie pana acum despre incidentul de pe Manchester Arena:
-Oamenii au fost avertizati sa stea departe de arena
-Martorii vorbesc despre “explozii”. Autoritatile au confirmat un “incident petrecut in afara arenei”
-Bubuiturile au generat panica si haos printre spectatori care au fugit spre iesiri
-Ariana Grande este in siguranta, a anuntat un purtator de cuvant

-Incidentul este investigat ca un posibil atac terorist si este luata in calcul ipoteza unui atacator sinucigas

-La concert se aflau numerosi copii, tineri si adolescent si multi dintre ei au fost dati disparuti de rude

-Ancheta este coordonata si de agenti MI 5

-Toti oamenii au fost evacuati

– La ora actual gruparea Stat Islamic ar revendica atacul

-O echipa de criminalisti este la unul dintre spitale si aduna probe

-Nu se cunoaste autorul.

Emma Johnson a povestit pentru Radio BBC ca ea si sotul ei se aflau la arena pentru a a-i aduce acasa pe copiii lor de 15 si 17 ani, care erau la concert.

“Cu siguranta a fost o bomba. A fost in foaier. Eram in capatul scarilor si am auzit sticla explodand, era langa zona unde se vand produse. Intreaga cladire s-a cutremurat. A fost o unda de soc si foc la final”, relateaza AGERPRES, despre relatarea Emmei Johnson.

Artista americana  Ariana Grande a declarat ca este devastata, iar agentul sau a comunicat ca regreta ce s-a intamplat si ca le pare rau pentru toti cei care si-au pierdut viata, dar si pentru cei care au fost afectati de cele intamplate.

Presa americana vorbeste despre un exploziv care continea si cuie si ca e vorba de un atentator kamikaze, insa politistii britanici nu au precizat ce anume a dus la producerea tragediei. Tinta acestui atac au fost copiii, iar ancheta porneste de la premiza unui atentat terorist.

La ora actual gruparea Stat Islamic ar revendica atacul insa deocamdata nu se stie. Politia britanica va stabili acest lucru.

O echipa de criminalisti este la unul dintre spitale si aduna probe. Exista paza armata in spitalul respective si acum se deruleaza o ancheta criminalistica.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2