Manifestantii care cer combaterea schimbarilor climatice ameninta ca vor perturba circulatia metrolului londonez

home camp2
home camp2
home camp2


Protestatarii din gruparea Extinction Rebellion (XR) ameninta ca vor perturba miercuri circulatia metroului londonez, in cadrul campaniei pentru actiuni de combatere a schimbarilor climatice, transmite DPA, scriu jurnalistii Agerpres.

XR a inceput luni manifestatii la Londra, care potrivit politiei au afectat circa 500.000 de persoane si au dus la inchiderea a 56 de trasee de autobuz. Gruparea a anuntat intr-un comunicat ca va perturba “fara violenta” serviciile metroului “pentru a sublinia urgenta colapsului ecologic”. Militantii si-au cerut scuze celor care vor avea de suferit, insa si-au justificat actiunea anuntata sustinand ca blocajele economice sunt necesare pentru a obliga guvernul sa negocieze cererile lor. Nu se stie in ce mod ar urma sa fie impiedicata circulatia metroului.

Potrivit Agerpres, primarul Londrei, Sadiq Khan, a replicat printr-un comunicat ca este “extrem de preocupat” de intentiile protestatarilor, desi sustine ferm dreptul la proteste pasnice. El a declarat ca pentru combaterea schimbarilor climatice este “absolut esential sa facem mai multi oameni sa utilizeze transportul public”.

Pana marti seara, politia a arestat 209 persoane in legatura cu protestele XR, care a planificat doua saptamani de demonstratii in Regatul Unit si in alte 32 de tari.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *