Manifestantii care cer combaterea schimbarilor climatice ameninta ca vor perturba circulatia metrolului londonez

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Protestatarii din gruparea Extinction Rebellion (XR) ameninta ca vor perturba miercuri circulatia metroului londonez, in cadrul campaniei pentru actiuni de combatere a schimbarilor climatice, transmite DPA, scriu jurnalistii Agerpres.

XR a inceput luni manifestatii la Londra, care potrivit politiei au afectat circa 500.000 de persoane si au dus la inchiderea a 56 de trasee de autobuz. Gruparea a anuntat intr-un comunicat ca va perturba „fara violenta” serviciile metroului „pentru a sublinia urgenta colapsului ecologic”. Militantii si-au cerut scuze celor care vor avea de suferit, insa si-au justificat actiunea anuntata sustinand ca blocajele economice sunt necesare pentru a obliga guvernul sa negocieze cererile lor. Nu se stie in ce mod ar urma sa fie impiedicata circulatia metroului.

Potrivit Agerpres, primarul Londrei, Sadiq Khan, a replicat printr-un comunicat ca este „extrem de preocupat” de intentiile protestatarilor, desi sustine ferm dreptul la proteste pasnice. El a declarat ca pentru combaterea schimbarilor climatice este „absolut esential sa facem mai multi oameni sa utilizeze transportul public”.

Pana marti seara, politia a arestat 209 persoane in legatura cu protestele XR, care a planificat doua saptamani de demonstratii in Regatul Unit si in alte 32 de tari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2