MANIFESTĂRI LA ROHIA – 6 ani de la moartea IPS Arhiepiscop Justinian Chira

Reclame home 1
Reclame home 1
Sâmbătă, 29 octombrie 2022, se împlinesc 6 ani de la moartea celui care a fost IPS Arhiepiscop Justinian Chira, supranumit „Voievodul spiritual al Maramureșului”. Episcopia Maramureșului și Sătmarului anunță că la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, cu începere de la ora 09:30, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, va săvârși Sfânta Liturghie în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Iustin.
„După Sfânta Liturghie, în jurul orei 11:30, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, cu Preacuviosul Părinte Arhim. Macarie Motogna, exarhul și starețul Mănăstirii, părinții slujitori și viețuitorii lăcașului monahal, vor oficia Slujba Parastasului la mormântul din incinta mănăstirii, acolo unde își doarme somnul de veci Înaltpreasfințitul Părinte Justinian.
De asemenea, la ora 12:00, la toate bisericile de mir și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei, vor fi trase toate clopotele în semn de prețuire, recunoștință și omagiu adus IPS Justinian. Veșnica lui pomenire, din neam în neam!
IPS Justinian Chira a încetat din viață în data de 30 octombrie 2016, la vârsta de 95 de ani, și a fost înmormântat la Mănăstirea Rohia, pe care a păstorit-o timp de aproape 30 de ani”, precizează Episcopia.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole