Manifestatie masiva anti-Brexit la Londra

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Zeci de mii de britanici – organizatorii sustin ca ar fi fost peste o jumatate de milion – au manifestat sambata in apropierea parlamentului de la Londra pentru a cere convocarea unui nou referendum privind Brexitul, transmite AFP, titreaza Agerpres.

Manifestantii, in fruntea carora s-a plasat primarul laburist si eurofil al Londrei, Sadiq Khan, au pornit intr-un mars dinspre Hyde Park catre sediul Camerei Comunelor, unde se desfasura o sedinta extraordinara a legislativului, chemat sa se pronunte prin vot asupra acordului de retragere din UE pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit saptamana aceasta cu Bruxellesul.

Dar deputatii au votat favorabil in cele din urma un amendament prin care votul asupra acordului este amanat pana la adoptarea legislatiei de implementare a Brexitului. Rezultatul votului ce amana adoptarea acordului de retragere din UE a fost primit de protestatari cu strigate de bucurie. ”Este formidabil, asta indeparteaza Brexitul”, a reactionat un protestatar, care in plus si-a manifestat speranta sa cada guvernul Johnson.

Insa in randul londonezilor care doresc iesirea din UE votul din Camera Comunelor a fost primit cu consternare, remarca reporterul agentiei France Presse. ”Sunt dezgustat, este o rusine! Inca o amanare, este ingrozitor”, spune un britanic.

Premierul Boris Johnson a declarat ca nu va negocia nu UE nicio noua amanare a Brexitului, desi, potrivit opozitiei, el ar fi obligat prin lege sa faca acest lucru ca o consecinta a adoptarii acelui amendament.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2