MApN: 200 de locuri pentru invatamantul medical militar in anul universitar 2018 – 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, impreuna cu reprezentanti ai institutiilor de resort din sistemul de ordine publica, aparare si siguranta nationala, ai Ministerului Educatiei Nationale si ai Ministerului Sanatatii, au aprobat vineri cresterea la 200 a numarului de locuri pentru formarea medicilor militari in anul universitar 2018 – 2019, informeaza un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in anul universitar 2018 – 2019 vor fi 170 de locuri pentru specialitatea medicina generala, 15 pentru medicina dentara si 15 locuri pentru disciplina farmacie.

Locurile vor fi repartizate celor doua catedre ale Institutului Medico-Militar astfel: Bucuresti – 70 de locuri pentru specialitatea medicina generala, 15 locuri pentru specialitatea medicina dentara si 15 locuri pentru specialitatea farmacie; Targu Mures – 100 de locuri pentru specialitatea medicina generala.

In comunicat se arata ca suplimentarea locurilor s-a facut dupa identificarea necesitatilor reale de dezvoltare ale sistemului medical din institutiile de ordine publica, aparare si siguranta nationala, existand acordul rectorilor Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti si Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, sub auspiciile carora se desfasoara activitatea didactica.

“Sunt convins ca, astfel, vom acoperi eficient deficitul de specialisti in zona medicala si vom reusi ca programele deja asumate pentru sistemul medical militar sa mearga mai departe”, a scris, vineri, ministrul Apararii Nationale pe Facebook.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *