MApN: 45 de tone de echipament medical vor fi aduse joi din Coreea de Sud

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a solicitat Capabilitatii de Transport Aerian Strategic a NATO, care opereaza de pe Baza Aeriana Papa din Ungaria, desfasurarea unei misiuni aeriene de urgenta, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucuresti, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al MApN, echipamentele, 100.000 de combinezoane de protectie, au fost achizitionate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra.

Zborul este efectuat cu o aeronava C-17 Globe Master III, in cadrul cotei de ore de zbor alocate Romaniei, ca stat membru al Capabilitatii de Transport Aerian Strategic. Unul dintre comandantii echipajelor care opereaza aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Craciun, pilot din Fortele Aeriene Romane, detasat in cadrul Capabilitatii de Transport Aerian Strategic.

Aeronava va ateriza joi pe Aeroportul Otopeni.

Romania a semnat in anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Intelegere pentru constituirea Capabilitatii de Transport Aerian Strategic, alaturi alte noua tari NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA si Ungaria, dar si doua membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda si Suedia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2