MApN: In acest an va fi demarata procedura de achizitie a bateriilor de rachete tip Patriot si HIMARS

In acest an va fi demarata procedura de achizitie a bateriilor de rachete tip Patriot, dar si a sistemelor de rachete HIMARS si a vehiculelor blindate de lupta 8×8, au anuntat, joi, la Galati, in Poligonul Smirdan, Florin Lazar Vladica, secretar de stat MApN, si general Nicolae Ciuca, sefului Statului Major General (SMG), informeaza AGERPRES.

“Speram sa avem un raspuns cat mai curand, pentru bateriile de rachete Patriot si sistemele HIMARS (…) In curand vom lua o decizie si pentru primele 94 blindate 8×8 in acest an”, a spus Florin Lazar Vladica

De asemenea, potrivit sefului SMG, achizitia sistemului de aparare antiaeriana Patriot continua programul de imbunatatire a sistemului de aparare aeriana, inceput prin achizitia primei escadrile de avioane F 16.

“Programele de inzestrare se integreaza intr-o conceptie integrata de dezvoltare a capabilitatilor armatei romane, specific la sistemul Patriot se stie ca s-a reusit achizitia primei escadrile de avioane F 16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele si integrat a apararii antiaeriene la nivel national impune de la sine demararea unui astfel de program. Sistemul Patriot se incadreaza in sistemul integrat multilevel de aparare antiaeriana a spatiului aerian al Romaniei. Sunt in analiza toate optiunile in dezvoltarea programului, important ca va fi demarat in acest an”, a declarat Nicolae Ciuca.

Cei doi oficiali MApN s-au aflat, joi, alaturi de general John Gronski — loctiitorul comandantului fortelor terestre americane din Europa si Dean Thompson — reprezentant al ambasadei SUA la Bucuresti — la Centrul Secundar de Instruire pentru Lupta din Smardan din judetul Galati.

Aici s-a desfasurat ceremonia de bun venit pentru primul detasament rotational de militari americani care fac parte din Initiativa SUA de Reasigurare Europeana (ERI). Totodata, aici a avut loc un exercitiu tactic cu trageri de lupta cu munitie reala, la care au participat 350 de militari romani si americani.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *