MApN: Romania va participa cu 120 de persoane si sapte elicoptere la misiunea ONU de stabilizare din Mali

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania va participa cu 120 de persoane si sapte elicoptere la operatiunea MINUSMA din Mali, care va fi o misiune de suport si nu de lupta, a informat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, informeaza AGERPRES.

„La solicitarea ONU si in baza hotararii CSAT din decembrie 2018, Romania va participa cu un detasament de elicoptere militare la misiunea multidimensionala integrata ONU de stabilizare din Republica Mali, incepand cu luna octombrie a acestui an. Detasamentul format din aproximativ 120 de persoane, sapte elicoptere va desfasura operatii de evacuare medicala, transport de trupe si echipamente si de asigurare a suportului logistic necesar ONU din aceasta tara, deci nu misiuni de lupta”, a declarat Les, la sediul MApN.

El a subliniat ca, prin asumarea acestei misiuni, Romania isi reafirma angajamentul pentru asigurarea unui climat de pace si securitate globala, iar continuarea participarii la misiunile ONU va contribui la cresterea profilului tarii noastre ca furnizor de securitate.

„Vom aduce contributia noastra la actiunile MINUSMA de acordare de asistenta pentru Guvernul Republicii Mali in vederea asigurarii unui mediu de stabilitate a continuarii implementarii acordului de pace si protejarea populatiei civile. Decizia Romaniei de a participa la aceasta misiune, in Mali, a fost salutata la cel mai inalt nivel de catre subsecretarul general al ONU pe operatii de mentinere a pacii, Jean-Pierre Lacroix, in marja reuniunii de la Bucuresti din 30 – 31 ianuarie”, a afirmat Les.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2