Maramures: 13 fraude vamale. Marfuri exportate, in 2018, din Elvetia, Rusia, Turcia si Liechtenstein

Reclame home 1
Reclame home 1


Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramures cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmatiei a fost realizata in special din comertul cu tari terte. Actiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 21 de controale la persoane juridice, peste 673 controale la colete postale si opt controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuala. In luna decembrie au fost calculate 19 prejudicii, in valoare de 653.500 lei pentru cazuri de contrabanda constatate de ITPF Sighetu Marmatiei sau IJP Maramures.

S-a inregistrat o crestere atat a valorii marfurilor puse in practica, cat si a celor exportate. Principalele marfuri importate au fost: cherestea, grinzi semifabricate si lamele de lemn, huse textile, material textil netesut, anvelope pneumatice noi din cauciuc, autoturisme, articole din carton, incaltaminte din material plastic, suruburi si piulite din otel. Acestea au provin din Ucraina, Federatia Rusa, Belarus, Turcia, China, Elvetia si SUA. Marfurile exportate la nivelul judetului provin din Elvetia, Republica Moldova, Serbia, Federatia Rusa, Turcia, Ucraina si Liechtenstein (elemente lamelare stratificate, panouri si blaturi din lemn, traverse din lemn pentru cai ferate, mobilier din lemn, scaune din lemn, huse din material textil pentru scaune, parti pentru mobilier din lemn si din metal, butoaie din lemn de stejar, spuma poliuretanica formatizata, masini de prelucrare a lemnului, tamplarie de aluminiu).

Au fost identificate 13 fraude vamale, fiind confiscate marfurile (produse tutun), iar cuantumul obligatiilor vamale suplimentare constatate au fost de peste 45.000 lei.

Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmatiei a fost tranzitat, in luna decembrie de peste 13.000 mijloace de transport, respectiv peste 80.000 de persoane.

Foto: Arhiva

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2