Maramures: 159 de societati comerciale si ATM-uri verificate de politistii specializati in sisteme de securitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii specializati in domeniul sistemelor de securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu politisti responsabili cu sisteme de securitate din cadrul subunitatilor de politie de pe raza judetului, au intensificat activitatile de verificare si control in domeniu, anunta IPJ Maramures.

Astfel, in perioada martie – mai au fost verificate 81 de ATM-uri si s-au efectuat controale la sediile a 78 de societati comerciale, de pe raza intregului judet. Scopul actiunilor a fost prevenirea si combaterea infractionalitatii specifice si derularii operatiunilor cu numerar in conditii de siguranta.

In aceasta perioada, politistii au intocmit dosar penal dupa ce au constatat o infractiune de desfasurarea in scop comerciald de activitati de instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara licenta de functionare, prevazuta Legea nr. 333/2003.

Totodata, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 36 de sanctiuni contraventionale , in valoare de peste 100.000 lei.

Spre exemplu, un numar mare dintre ATM-urile verificate nu au avut efectuata analiza de risc la securitatea fizica si cu preponderenta au fost constate deficiente la prestatorii serviciilor de securitate, nefiind respectati timpii de interventie in zonele rurale.

Totodata, politistii au dispus sarcini concrete de remediere a deficientelor constatate, fiind stabilite termene si responsabilitati in vederea adoptarii masurilor de securitate prevazute de lege.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2