Maramures: 18.000 de tone de material antiderapant pentru drumurile judetene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii judeteni au aprobat Programul operativ si de masuri privind asigurarea conditiilor de circulatie pe reteaua de drumuri de interes judetean in iarna 2019-2020.

Programul privind domeniul drumurilor judetene a fost propus de SC Drumuri Poduri Maramures SA, in virtutea gestiunii Serviciului de administrare a domeniului public al judetului Maramures. Prin acesta au fost prezentate actiunile necesare pentru asigurarea viabilitatii corespunzatoare a retelei de drumuri judetene prin masuri corecte, in conformitate cu Indicativul AND nr. 525 – Normativ privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice, aprobat prin Ordinul comun nr. 2170/2013. Dintre aceste actiuni menite sa preintampine posibilele dificultati cu care se pot confrunta participantii la trafic, amintim: organizarea actiunii de deszapezire, stabilirea mijloacelor de interventie, eliminarea punctelor periculoase, marcarea lucrarilor de arta, instruirea personalului, revizia si repararea utilajelor, aprovizionarea masinilor si utilajelor cu cele necesare, aprovizionarea cu material antiderapant, organizarea bazelor de deszapezire.

Cantitatea de material antiderapant necesara pentru sezoul de iarna a fost estimata la 9000 de tone de sare si 5625 mc (9000 tone) de nisip, stabilite la un amestec de 1:1. Totodata, au fost stabilite patru niveluri de interventie in functie de importanta caii de comunicatie.

De intretinerea tronsoanelor de drumuri judetene, care fac obiectul investitiilor PNDL si POR, vor fi responsabili antreprenorii generali ale acestora, conform contractelor de executie mentinand starea de viabilitate corespunzatoare pe perioada de iarna 2019-2020.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2