MARAMUREȘ – 220 de cazuri confirmate de pestă porcină africană la mistreț

Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșul este în top 10 la nivel național în ceea ce privește cazurile de Pestă Porcină Africană confirmate la porcul mistreț. Dacă ne referim la cazurile de PPA la porcul domestic, județul nostru este printre ultimele județe din țară, avand un singur focar de pestă la porcul domestic.

Potrivit ultimelor date furnizate de către Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în ultima săptămână au fost stinse 59 de focare pestă porcină africană (PPA), iar în data de 18.11.2021 mai erau active 516 focare de PPA, dintre care 17 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate 310.415 de porcine (animale afectate din focarele active).

ANSVSA subliniază că de la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.945 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor. Județul Maramureș figurează cu 115 mistreți găsiți morți și 105 mistreți vânați confirmați cu PPA.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole