Maramures: 27 de cadre medicale au finalizat Modulul I al cursului de Educator perinatali certificati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

„De nenumarate ori, am vazut pe retelele de socializare informatii, mai mult sau mai putin exacte, despre perioada perinatala. Este foarte important ca persoanele care educa mamele si viitoarele mame sa fie certificate pentru a putea furniza informatii de actualitate, legate de acest subiect. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda, dar noi trebuie sa ne adaptam la fiecare copil si parinte, in parte”, declara dr. Pirvanoiu Margareta, medic sef sectie Neonatologie.

In acest context, Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare, in parteneriat cu Asociatia SAMAS, la initiativa medicului sef al sectiei de Neonatologie, dr. Pirvanoiu Margareta a demarat o actiune de pregatire a cadrelor medicale, in vederea certificarii ca educatori perinatali. Astfel ca, trei medici, 23 de asistenti medicali si un psiholog, care activeaza in sectiile de Neonatologie sau Pediatrie, au finalizat cu bine Modulul I.

„Prima sesiune, cea de nutritie perinatala, ne-a adus in actualitate importanta alimentatiei pe parcursul sarcinii, diversificarea alimentatiei sugarului, alimentatia copilului in primii 2 ani de viata, principii de alimentatie sanatoasa a copilului cu varsta mai mare de 2 ani, dar si importanta unei comunicari eficiente. Comunicarea intre medic si mame, controalele efectuate atat in perioada sarcinii, cat si perinatala sunt foarte importante. Trebuie eliminata teama de a adresa intrebari specialistului, totul se invata pas cu pas”, a completat dr. Pirvanoiu Margareta.

Pentru a dobandi calificarea de educator perinatal, cadrele medicale, care fac parte din acest program, mai au de parcurs inca 3 module (modulul de alaptare, modulul despre fiziologia sarcinii si a perioadei perinatale, modulul despre nastere naturala si nastere medicalizata) si un examen complex, pana la finalul lunii mai.

Obiectivul programului este de a sprijini accesul cadrelor medicale la informatii de actualitate, legate de perioada perinatala, pentru a putea oferi gravidelor si mamelor servicii de sanatate materna in primele 1000 de zile.

Informatii: Spitalul Judetean Baia Mare

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1