MARAMUREȘ – 30 de zile de închisoare pentru alcoolemii record la volan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fiindcă nu te-ai putut abține să nu bei o sticlă de bere, dacă te oprește poliția, ai toate șansele să ajungi să stai în pușcărie alături de violatori, tâlhari și alții care au comis fapte mult mai grave ca și tine. Au aflat asta recent doi șoferi prinși de polițiștii din județ băuți la volan. Astfel, Judecătoria Baia Mare a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat în vârstă de 42 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

„Pentru a dispune măsura arestării preventive, judecătorul de drepturi şi libertăţi a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 14 ianuarie 2022, în jurul orei 08:30, a condus autoturismul marca Nissan Primera, pe Bulevardul Bucureşti din municipiul Baia Mare, având o îmbibaţie alcoolică de 2,56 g/l la prima probă biologică recoltată (ora recoltării 09:10), respectiv de 2,37 g/l la cea de-a doua probă (ora recoltării 10:10). Judecătorul de drepturi şi libertăţi a arătat că inculpatul a condus autoturismul într-o zonă intens circulată și într-o perioadă a zilei în care circulația autoturismelor și pietonilor este intensă, punându-i în real pericol pe ceilalţi participanţi la traficul rutier. De asemenea, s-a mai reţinut că inculpatul nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric pe direcţia de mers înainte şi că acesta este recidivist. Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei Baia Mare, dosarul urmând a fi înaintat Tribunalului Maramureş pentru soluţionarea căii de atac”, arată Judecătoria Baia Mare.

De asemenea, tot Judecătoria Baia Mare a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat în vârstă de 61 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Instanța a stabilit că bărbatul, în data de 15 ianuarie 2022, în jurul orei 17:00, a condus autoturismul marca Renault pe Bulevardul Bucureşti din municipiul Baia Mare, având o îmbibaţie alcoolică de 3,86 g/l la singura probă biologică recoltată (ora recoltării 17:50), acesta refuzând prelevarea celei de a doua probe. Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei Baia Mare, dosarul urmând a fi înaintat Tribunalului Maramureş pentru soluţionarea căii de atac.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2