Maramures: 31 de note de 10 la simularea probelor scrise din cadrul Evaluarii Nationale. Vezi aici, care sunt scolile cu rezultatele cele mai bune

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La simularea probelor scrise din cadrul Evaluarii Nationale pentru elevii claselor a VII-a si a VIII-a, la nivelul judetului Maramures sunt 24 note de 10 la matematica, sase note de 10 la romana si o nota de 10 la limba materna.

Adriana Mester, purtator de cuvant ISJ Maramures: “La clasa a VII-a, la limba romana, procentul de promovabilitate este de 63,36%, la matematica este de 37,72%, iar la limba materna procentul este 83,72%. La clasa a VIII-a procentul de promovare la romana este de 65,54%, la limba materna este de 83,09% si la matematica este de 33,62%. Acum va spun ca la clasa a VII-a avem patru note de 10 la limba romana si sapte note de 10 la matematica, iar la clasa a VIII-a avem doua note de 10 la romana, o nota de 10 la Limba materna si 17 note de 10 la matematica. In total sunt 24 note de 10 la matematica, sase note de 10 la Limba romana si o nota de 10 la Limba materna.”

Cele mai multe note de 10 la Simularea de la matematica le-a obtinut Colegiul National “Gheorghe Sincai”, respectiv opt, fiind urmat de Colegiul National “Vasile Lucaciu” cu cinci note de 10, apoi Scoala Generala “Dimitrie Cantemir” cu doua note de 10. Urmatoarele unitati de invatamant au avut cate un elev care a reusit sa obtina o nota de 10: Colegiul National “Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei, Liceul Tehnologic Viseu de Sus, Liceul Teoretic “Ioan Buteanu” din Somcuta, Liceul Teoretic “Petru Rares” din Tg. Lapus, Scoala Gimnaziala “George Cosbuc” din Sighetu Marmatiei, Scoala Gimnaziala “I.L. Caragiale” din Baia Mare, Scoala Gimnaziala “Lucian Blaga” Baia Mare, Scoala Gimnaziala “Nicolae Iorga” si Scoala Gimnaziala de la Rona de Sus.

De remarcat ar fi faptul ca notele de 10 de la limba romana au fost obtinute de catre elevi din afara Municipiului Baia Mare.

Adriana Mester, purtator de cuvant ISJ Maramures: “La romana cele sase note de zece au fost obtinute de elevi din urmatoarele scoli: Scola Gimnaziala din Budesti, Scoala Nr. 2 Sighetu Marmatiei, Scoala Gimnaziala din Grosii Tiblesului, Scoala Nr.1 Moisei, Scoala Nr. 1 Sighetu Marmatiei si Colegiul National “Dragos Voda” tot din Sighetu Marmatiei. Nota de 10 la Limba materna a fost obtinuta de un elev al Liceului Teoretic “Leowey Klara” din Sighet.”

Foto: Arhiva

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2