Maramures: 6 mii de mineri, tepuiti de ministrul Muncii. Olguta, cum e cu promisiunile? In English, pliz!

PNL

Peste 6 mii de pensionari maramureseni au ramas cu buzele umflate dupa aplicarea ultimei modificari la legislatia muncii. Asigurarile date de ministrul Olguta Vasilescu s-au dovedit a fi facute fara temei, atunci cand a afirmat ca schimbarile aduse printr-o Hotarare de Guvern emisa anul trecut nu ii vor afecta pe pensionari.

Conform algoritmului de calcul, drepturile de pensie ale persoanelor care au fost incadrate in grupa I si II de munca (conditii deosebite / conditii speciale) urma sa beneficieze de cresteri de 50% sau 25%, dupa caz. Insa legea i-a favorizat doar pe unii, in timp ce marea majoritate a ramas fara cresterea respectiva. In Maramures, persoanele care au lucrat in subteran si s-au pensionat inainte de ianuarie 2011 nu primesc nimic in plus. Numarul acestora, de peste 6 mii, este cu mult peste cel al acelora care s-au pensionat dupa ianuarie 2011, care se ridica la 470.

In cursul anului trecut, doua initiative legislative privind modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice au fost respinse de Senat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Sorin N.

    In vara anului 2017 am tras semnalul de alarma pe aceasta tema.Am trimis memorii tuturor factorilor responsabili (Guvern , Ministerul muncii , Casa Nationala de Pensii Publice , Comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor , parlamentarilor maramureseni si parlamentarilor din judetele cu pensionari din minerit , Prefectura Maramures).Fara nici un rezultat ! Pentru mediatizarea subiectului , ascuns cu grija de coalitia PSD-ALDE , am trimis materiale pe aceasta tema mass mediei din Maramures si Bucuresti.Cu exceptia postului MaramuresTV , cu amabilitatea domnului Romeo Dobocan , celelalte institutii media s-au facut ca ploua.Situatia este nerezolvata , din cei 63818 beneficiari la nivel national ai Legii 192/2015 , 7097 sunt din Maramures , adica 11,12 % din total.Dar pentru cei de la putere aceste numere nu reprezinta nimic.Nimic acum , doar in campaniile electorale ! Si astfel , pensionarii iesiti la pensie inainte de 01.01.2011 isi cauta dreptatea in justitie.Si pana acum au castig de cauza , instantele de judecata au dat dreptate pensionarilor , demonstrand reaua credinta de care PSD-ALDE au dat dovada (si) pe acest subiect.Rusine sa va fie tuturor celor responsabili de sitautia data.Daca anul 2017 ar fi fost an electoral , cu siguranta problema ar fi fost rezolvata.Dar asa …Sa fie foarte clar , responsabili sunt inclusiv parlamentarii de Maramures ai PSD.Acestia nu au facut nimic pentru eliminarea discriminarii generate de acea Hotarare de Guvern 291/2017 (data de guvernul PSD Grindeanu).Ba mai mult , cand alti parlamentari (deputata PSD de Galati , Lucretia Rosca . si senatoarea PNL de Hunedoara Carmen Harau ) au avut initiative legislative menite sa indrepte gafa intentionat facuta , parlamentarii de Maramures s-au opus .De fapt nici nu au stiut ce voteaza , au urmarit doar degetul (stiti care) al liderului de grup ! Acum mai au o sansa sa se reabiliteze.In Camera Deputatilor sunt in circuit cele doua initiative mentionate (au fost respinse doar la Senat) dar Camera Deputatilor este forul decizional.Initiativele legislative sunt Plx 245/2017 (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16210) si Plx 267/2017 (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16409) .Ele aveau termen de depunere a raportului de catre comisia de munca din Camera 5.09.2017 si 21.09.2017 ! Dar se vede bine cu cata celeritate lucreaza cei care au avut grija sa-si mareasca toate veniturile (indemnizatiile de parlamentari , sumele forfetare si cheltuielile de cazare si transport).Pentru ceilalti…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1