Maramureș: 600.000 de euro puși la dispoziție de Inițiativa Centrală Europeană (C.E.I.) pentru proiecte în domeniile sănătății și educației

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Adunarea Regiunilor Europene (ARE) prin Consiliul Județean Maramureș informează factorii interesați în lupta împotriva COVID-19 de lansarea unui apel extraordinar de proiecte europene.

Recent, Inițiativa Centrală Europeană (CEI) a lansat un apel pentru propuneri de proiecte în domeniul sănătății și telemedicinei, educației și învățării electronice/învățării la distanță și cel al microîntreprinderilor mici și mijlocii. Apelul este adresat celor 17 state membre ale C.E.I.: Albania, Belarus, Bosnia și Herțogovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

Din cauza recentei crize COVID-19, școlile, instituțiile și operatorii economici caută modalități și alternative de a transforma situația de urgență actuală într-o oportunitate de încurajare și diseminare a inovării la nivel educațional și profesional, pentru a îmbunătăți experiențele deja existente (ex. telemedicină).

Astfel, apelul de proiecte are ca scop să răspundă rapid nevoilor specifice ale comunităților din statele membre, în special pentru cei care au pregătite deja proiecte în domeniile menționate, dar care nu au fost finanțate anterior. Bugetul total este de 600.000 de euro și este susținut de toate statele membre C.E.I. prin Fondul de Cooperare.
Suma de maxim 40.000 de euro/aplicant poate fi alocată pentru proiecte în trei domenii: asistență medicală și telemedicină (MED), educație și învățare electronică/învățare la distanță (EDU), suport pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii (MSME). Sunt eligibile toate entitățile publice și private, ONG-urile înregistrate cu sediul într-un stat membru C.E.I., precum și organizațiile internaționale/regionale care pot solicita o subvenție CEI de până la 100% din valoarea proiectului lor, dar maxim de 40.000 EUR .

Datorită caracterului extraordinar al acestui apel, se vor accepta doar cererile primite până la 9 aprilie 2020.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2